Ελλάδα

Σουβλάκι: «Φωτιά» οι αυξήσεις στις τιμές του – Θα φτάσει και τα 3 ευρώ (vid)

  • newsroom


Η τιμή στο σουβλάκι αναμένεται να πάρει την «ανηφόρα», ως αποτέλεσμα των διεθνών ανατιμήσεων

Το κύμα ανατιμήσεων παρασύρει όπως είναι φυσικό και το αγαπημένο στους Έλληνες, σουβλάκι. Κι αυτό γιατί οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στο σουβλάκι με αποτέλεσμα να μετατρέπεται  σιγά σιγά σε είδος «πολυτελείας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα η τιμή του ανέβηκε κατά 20 λεπτά. Ενδεικτικά, η τιμή στο κλασσικό τυλιχτό από €2,30 έφτασε τα €2,50, ενώ το καλαμάκι από €1,60 έφτασε στα €1,80.

Μάλιστα, η τιμή του αναμένεται να πάρει την «ανηφόρα» ακολουθώντας τις διεθνείς ανατιμήσεις  του τελευταίου διαστήματος και την αύξηση στο κόστος των κρεάτων, φτάνοντας ακόμη και τα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ψητοπώλες, το κόστος των κρεάτων έχει «τσιμπήσει» ένα 10%-12% με τις ανατιμήσεις να έρχονται, ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αν το σουβλάκι πίτα γύρο περιοριστεί στα 2,80 ευρώ.

«Το επόμενο διάστημα οι τιμές τόσος στο σουβλάκι όσο και στον γύρο αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά αν και ήδη ορισμένα ψητοπωλεία έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις τουλάχιστον της τάξεως του 10%. Το σουβλάκι από το 1,60 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,70-1,80 ευρώ ενώ το σουβλάκι πίτα γύρο από τα 2,40-2,50 ευρώ θα φτάσει τα 2,80-2,90 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής Ανδρέας Ανδριανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το φράγμα των 3 ευρώ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους». Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κ. Ανδριανάκη, η τιμή της μερίδας του γύρου θα φτάσει λίγο κάτω από τα 8 ευρώ γύρω στα 7,70-7,80 ευρώ από τα 7,10-7,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά για να εξηγήσει τις αυξήσεις αυτές στο σουβλάκι «δεν θυμάμαι ποτέ στα 35 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά να έχουν ανέβει οι τιμές όλων των προϊόντων και των τιμών ταυτόχρονα».

Διαβάστε ακόμη:

ABN Amro: «Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα – Έρχεται αναβάθμιση της οικονομίας

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Πόσο θα κοστίσει ο βαρύς χειμώνας στην Ευρώπη – Πώς αντιδρούν οι κυβερνήσεις