Ελλάδα

Τέταρτη δόση εμβολίου: Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού την Τετάρτη 13 Απριλίου

  • newsroom


Ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού από πολίτες ηλικίας 70-79 ετών - Ακολουθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 60-69 ετών

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (τέταρτη δόση), την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ανοίγει η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού από πολίτες ηλικίας 70-79 ετών. Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7 Απριλίου 2022 και έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 15 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού για τους πολίτες 60-69 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Σε άτομα που έχουν νοσήσει από την Covid19 μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης, δεν προτείνεται δεύτερη αναμνηστική δόση. Υπενθυμίζεται ότι από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων. Η δεύτερη αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται τρεις μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη:

«Kαραβιές» με πετρέλαιο και άνθρακα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Morgan Stanley: Μειώνει τιμές στόχους και συστάσεις – πλην Eurobank – για τις ελληνικές τράπεζες

Ολικό comeback για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Έκανε το 4×4 και «έπιασε» τις 920 μονάδες