Στην υπογραφή της σύμβασης για τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τα έργα θα εξελιχθούν στα όρια της Δ’ και της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Κλεάνθους, Μιαούλη, Σόλωνος, Σταματοπούλου, Αλ. Φλέμινγκ, Βαρόνου Χιρς και Κρίτωνος.

«Οι παρεμβάσεις ξεκινούν άμεσα, ώστε άλλη μια γειτονιά της πόλης να αποκτήσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται, η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο ελκυστική», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως πρόκειται για μια περιοχή πυκνοδομημένη, με πολλούς κατοίκους αλλά και με πολλούς επισκέπτες, στην οποία μάλιστα βρίσκεται και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν τη μείωση των επιπέδων θορύβου και συγχρόνως την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τη βελτίωση του μικροκλίματος με συμπλήρωση των υφιστάμενων δενδροστοιχιών και τη δημιουργία νέων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους με τη δημιουργία ευδιάκριτων ζωνών κίνησης και στάσης πεζών, την αναδιάταξη και οργάνωση των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας και της πιάτσας ταξί, την αναβάθμιση του φωτισμού και την απελευθέρωση – ανάκτηση χώρων που έχουν καταληφθεί από την παράνομη στάθμευση.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Εnel Ρουμανίας

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, η φόρτιση και η συγγνώμη, τα δύο ξενοδοχεία στο Ελληνικό και το σφυρί στο ράντσο Κοντομηνά

Απόστολος Βακάκης – Jumbo: Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ – Πολύ κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο