Νέο περιστατικό παρενόχλησης πλοίου που εκτελούσε εργασίες πόντισης καλωδίου στην περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω από τουρκικό πολεμικό σημειώθηκε πριν λίγη ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο Ocean Link, που είχε ξεκινήσει από την Αστυπάλαια και εκτελούσε εργασίες σε περιοχή των διεθνών υδάτων μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω, δέχθηκε παρενόχληση μέσω ασυρμάτου από τουρκική τορπιλάκατος, η οποία ισχυρίστηκε ότι η περιοχή αφορά τουρκική δικαιοδοσία και ζήτησε να αποχωρήσει.
Όμως, αυτή τη φορά στην περιοχή έπλεε η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας», η οποία παρενέβη και, με τη διαβίβαση σήματος προς το τουρκικό σκάφος ότι βρίσκεται εκτός τουρκικής δικαιοδοσίας και ότι η περιοχή ανήκει στην ελληνική δικαιοδοσία, απέτρεψε την περαιτέρω παρενόχληση του πλοίου, το οποίο εκτελεί κανονικά τις εργασίες του.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.