Ελλάδα

Τραγωδία Helios: 16 χρόνια από τη συντριβή του μοιραίου Boeing στο Γραμματικό

  • newsroom


Το Boeing της αεροπορικής εταιρείας «Helios Airways» συνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα στην Πράγα, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οδηγώντας στον θάνατο 121 ανθρώπους

Πέρασαν 16 χρόνια από τη μέρα κατά την οποία σημειώθηκε μία από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στη χώρα μας.

Ήταν η μέρα που το Boeing 737-3S της αεροπορικής εταιρείας «Helios Airways», συνετρίβη στο Γραμματικό παρασέρνοντας στον θάνατο τους 115 επιβάτες του καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος.

Το ρολόι έδειχνε 09:07 και η πτήση 522 (HCY 522) ξεκινούσε με προορισμό την Πράγα έχοντας ως ενδιάμεσο σταθμό το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ωστόσο, λίγο μετά την απογείωσή του, εξαιτίας ταχείας αποσυμπίεσης στο εσωτερικό της καμπίνας, δεν υπήρχε πια καθόλου οξυγόνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν όλοι οι επιβάτες εκτός από τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου ο οποίος είχε πτυχίο πιλότου για μικρότερα αεροπλάνα.

Ο Προδρόμου πήρε τον έλεγχο του μοιραίου αεροσκάφους αλλά παρά τις προσπάθειές του δεν τα κατάφερε. Το αεροπλάνο έκανε αρκετούς κύκλους πάνω από την Αττική, ώσπου έμεινε, τελικά, από καύσιμα.

Ακολούθησε η συντριβή του στο Γραμματικό. Ήταν σαν σήμερα, 14 Αυγούστου 2005

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema

Διαβάστε ακόμα:

Οι 15 κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία – Aνεξάρτητα από τον κορωνοϊό

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπουδές σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ – Δείτε τις ειδικότητες υψηλής ζήτησης και τις προθεσμίες

Μαρία Αγγελικούση: Οι κινήσεις της στη νέα εποχή του Ομίλου (pics)