Ναυτιλία

Μαρία Αγγελικούση: Οι κινήσεις της στη νέα εποχή του Ομίλου (pics)

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Χθες, Παρασκευή 13 Αυγούστου, παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «ΑΝΤΙΟPE» για λογαριασμό της Maran Tankers

Σε πλήρη εξέλιξη έχει η Μαρία Αγγελικούση το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου.

Χθες, Παρασκευή 13 Αυγούστου, παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «ΑΝΤΙΟPE» για λογαριασμό της Maran Tankers.

Η εταιρεία έχει στόλο από 52 crude oil tankers εκ των οποίων πέντε πλέον είναι υπό ναυπήγηση.

Η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία έχει τα μάτια στραμμένα στη Μαρία Αγγελικούση, κόρη του αείμνηστου Γιάννη Αγγελικούση, η οποία καλείται να διαχειριστεί έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς Ομίλους παγκοσμίως.

Ο Όμιλος με τρεις εταιρείες έχει στόλο ο οποίος αποτελείται συνολικά από 151 πλοία, εκ των οποίων 19 υπό ναυπήγηση, συνολικής χωρητικότητας 24,4 εκατομμυρίων τόνων dw.

Kαταγράφει ετησίως 97 εκατομμύρια τονομίλια μεταφοράς εμπορευμάτων. Ο όμιλος απασχολεί 7.480 ναυτικούς και υπαλλήλους. Από αυτούς 93% είναι ναυτικοί και 7% υπάλληλοι γραφείου.

Για την Maran Tankers αναφερθήκαμε πιο πάνω. Η Maran Dry έχει 50 φορτηγά με μέσο όρο ηλικίας τα 9 έτη. Η Maran Gas έχει 50 LNG πλοία, εκ των οποίων μία πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου- FSRU 173.400 κυβικών μέτρων. Επίσης, έχει option για την κατασκευή δύο ακόμη τέτοιου είδους πλοίων.

Ο Όμιλος έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για συνολικά 19 πλοίων. Τα 13 από αυτά αφορούν για την Maran Gas. Είναι συμβόλαια για πλοία μεταφοράς LNG τα οποία θα ανεβάσουν τη δύναμη του στόλου στα 50 πλοία αφού 37 είναι στο νερό. Τα 45 από τα 50 πλοία είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο LNG carrier το “Isabella”. Είναι το πρώτο πλοίο της Maran Gas εξοπλισμένο με κύρια μηχανή X-DF ενώ διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση και την επαναϋγροποίηση του φορτίου. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στα κορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

H ηλικία των πλοίων της Maran Gas κυμαίνεται 11 μήνες έως τρία χρόνια. Τα 37 πλοία που είναι στο νερό έχουν χωρητικότητα 6,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ενώ τα 13 υπό ναυπήγηση 2,2 εκατομμύρια.

Η συνολική χωρητικότητα του στόλου ανέρχεται στα 8,4 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα:  

Μύκονος: «Show me the money» (pics)

Δεκαπενταύγουστος: Πώς αμείβεται η αργία – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

ΥΠΕΝ: Στην «πρίζα» και επίσημα η Μεγαλόπολη 3 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου