Ανακοίνωση για την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετά τη διολοφονική επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξέδωσε η UEFA.

Η ανακοίνωση της UEFA

Η UEFA εκφράζει την έντονη λύπη της για τα φρικτά επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην Αθήνα και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ζωής.

Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στους φιλάθλους της, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η βία δεν έχει θέση στο άθλημά μας και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την τρομερή πράξη θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια βίας και σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, η UEFA αποφάσισε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και της GNK Dinamo.

Σύμφωνα με το άρθρο 26.01 των κανονισμών του UEFA Champions League 2023/24, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί απόψε στο γήπεδο της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα αναβάλλεται.

Ο αγώνας GNK Dinamo (CRO) – AEK Athens FC (GRE) στο Ζάγκρεμπ θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 (20:00 CET) όπως έχει προγραμματιστεί.

Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τους δύο συλλόγους για να επιβεβαιώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του επαναπρογραμματισμένου αγώνα μεταξύ AEK Athens FC (GRE) και GNK Dinamo (CRO), δηλαδή είτε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 είτε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε προηγουμένως σχετικά με τη μη παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών και στους δύο αγώνες διατηρείται και θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: «Τσίμπησε» στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Άλμα +12,3% στα τρόφιμα

Morgan Stanley: Τι προβλέπει για Τράπεζα Πειραιώς και ΤΕΝΕΡΓ στο rebalancing του MSCI (πίνακες)

Alpha Bank: Αυξάνονται οι προσδοκίες για την ελληνική βιομηχανία (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ