Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με το ενδεχόμενο να είναι πιο αυξημένες το Πάσχα να είναι ανοιχτό λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ήδη στην Αττική η βενζίνη πλησιάζει τα 2 ευρώ και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να πάει ο δείκτης πιο πάνω.

Πώς επηρεάζει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή

Όπως αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου: «Όλες οι γεωπολιτικές κρίσεις θα επιβαρύνουν τις τιμές των καυσίμων και αν γενικευτεί η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ – Ιράν και κλείσουν τα οστά του Ορμούζ και τα πλοία δεν μπορούν να κινηθούν, εκ των πραγμάτων θα υπάρξει αύξηση και δεν ξέρω αν υπάρξει και έλλειψη».

Ποια είναι η μέση τιμή της βενζίνης

Σημειώνει πως: «Αυτή τη στιγμή τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Ανάπτυξης δίνουν μέση τιμή 1,98 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα, στις απομακρυσμένες περιοχές είναι πολύ παραπάνω. Στην Αττική οι τιμές 1,85 κάτι λένε. Είτε είναι θέμα ποσότητας είτε ποιότητας. Δελεάζει η χαμηλή τιμή αλλά πρέπει να βλέπουμε ποια είναι η τιμή που επικρατεί συνήθως».

«Άσχετα από το γεωπολιτικό ρίσκο, οι τιμές τιμολογούνταν πριν τις πυραυλικές επιθέσεις και είχαμε από πριν αυξημένες τιμές», επισημαίνει.

«Οι ανοδικές τάσεις με όλα τα ενεργειακά προϊόντα που αυξήθηκαν από 5-24%, ενώ και ο χρυσός και το ασήμι ανέβηκαν 7,80% και 11,7%. Όλα αυτά κρατάνε ψηλά τον πληθωρισμό», καταλήγει ο κ. Ασμάτογλου.

Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφωνεί το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» – Το παρασκήνιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ