Ελλάδα

Βεβαίωση μετακίνησης: Για ποια επαγγέλματα έρχονται αλλαγές από τις 15 Φεβρουαρίου (vid)

  • newsroom


Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη βεβαίωση μετακίνησης - Ποιους αφορά

Στην ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα. Έτσι, σε εξίσου αυστηρό lockdown μπαίνουν Αχαΐα, και Εύβοια πλην της Σκύρου από τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ παραμένουν στο επίπεδο αυτό οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Θήρας και Μυκόνου.

Τι ισχύει για επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενους, δημοσιογράφους

Στο ίδιο πλαίσιο διευκρινίσεις όσον αφορά στη βεβαίωση μετακίνησης που θα πρέπει να επιδεικνύουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

Επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Για τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι για τη μετακίνηση για επαγγελματικούς λόγους, εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Bloomberg: Το 2021 μοιάζει με «μαύρη τρύπα» για τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Καζίνο Ελληνικού: Οριστικός ανάδοχος και τυπικά το σχήμα ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Mohegan

Απόρρητο Απόρρητο