Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου οι καταναλωτές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το «καλάθι του Άη Βασίλη», σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να αγοράζουν παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την Δευτέρα (11/12) από το βήμα της Βουλής πως η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

«Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα» εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη» αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτικό.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: «Μπλόκο» στα €50 δισ. για την Ουκρανία – Αρχές του 2024 η συζήτηση τα δημοσιονομικά (tweets + vid)

Στεγαστικά δάνεια: Προς παράταση το πλαφόν στα επιτόκια – Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους του «Σπίτι Μου»

ΛΑΜΨΑ: Ισχυρές επιδόσεις το 2023 – Πώς προχωρά η επένδυση της Regency για το VORIA

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ