Ελλάδα

Zoom boom: Η πανδημία αύξησε τις πλαστικές επεμβάσεις σε γυναίκες και άνδρες (vid)

  • newsroom


Οι τηλεδιασκέψεις, εν μέσω πανδημίας και lockdowns, ώθησαν και τα δύο φύλα σε αισθητικές επεμβάσεις

Το «Zoom boom», δηλαδή η αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων μετά την αύξηση τηλεδιασκέψεων μέσω εφαρμογών όπως το «Zoom», είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το γεγονός πως, μέσω των τηλεδιασκέψεων, οι άνθρωποι έβλεπαν τον εαυτό τους στην κάμερα την ώρα που είχαν απέναντι τον συνομιλητή τους, σε αντίθεση με την πραγματική ζωή, τους έκανε να εντοπίζουν ασυμμετρίες και ατέλειες στο πρόσωπό τους.

Άρχισαν να παρατηρούν πολύ περισσότερες επιπλέον ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια ή και χαλαρό δέρμα.

«Brotox»: Το ανδρικό μπότοξ έχει… όνομα

Οι επισκέψεις των ανδρών σε πλαστικούς χειρουργούς δεν είναι πλέον θέμα ταμπού αλλά, σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 350% διεθνώς.

Μάλιστα, το ανδρικό μπότοξ αναφέρεται συχνά ως «brotox», αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ακριβώς θεραπεία, σύμφωνα με το ertnews.

Οι ενέσιμες αισθητικές επεμβάσεις ονομαζόμενες ως «lunch-time treatments», μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα διάλειμμα της δουλειάς, καθώς διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και είναι μη επεμβατικές.

Πλέον όμως δεν υπάρχει διάκριση σε φύλο ή ηλικία για την επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός και τα χειρουργεία

Τα lockdowns, οι περιορισμοί μετακίνησης και η ευχέρεια χρόνου που υπήρχε, επέτρεψαν επίσης στους ανθρώπους να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και αποκατάσταση.

Ο Ελευθέριος Δημητραδίου, ιδιοκτήτης ιατρικών εταιρειών, σημειώνει πως αισθητικές επεμβάσεις όπως botox, fillers, νήματα, μεσοθεραπείες, κ.λπ. αποτελούν ιατρικές πράξεις που πρέπει να διενεργούνται μόνο από ιατρό.

Οποιοσδήποτε άλλος διενεργεί ιατρικές πράξεις τιμωρείται από τον νόμο με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και με χρηματική ποινή.

Διαβάστε ακόμα

Mύκονος: «Όργιο» με αυθαίρετα – Πρόστιμα σε 180 παράνομες οικοδομές 

Κολομβία: Συνελήφθη ο μεγαλύτερος ναρκέμπορος – Επιχείρηση όμοια με αυτή του Εσκομπάρ (vid) 

Γκίτα Γκόπιναθ: Η εκλεκτή της Κριστίν Λαγκάρντ επιστρέφει στις φοιτητικές αίθουσες του Harvard