Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, 12 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η BYD, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την «Π. Πετρόπουλος», αποτελούσε τη μοναδική διεκδικήτρια, ωστόσο η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού αποφάσισε την απόρριψη της τεχνικής προσφοράς της, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αποφασίσει την επίσημη ακύρωση του διαγωνισμού, με την απόφαση να φέρει την υπογραφή του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

Καθώς δεν υπήρχε άλλος συμμετέχων, η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε άγονη. Το υπουργείο αναφέρει ότι κατά της απόφασης χωρεί προδικαστική προσφυγή ενώπιον της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).

Για την ώρα προχωρά η διαδικασία για τα υπόλοιπα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 12 μέτρων και αυτονομίας 180 χλμ, με την εταιρεία Yutong να έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Tα λεωφορεία αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος σημείωνε ότι από τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα 140 θα αξιοποιηθούν στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη

«Ελ. Βενιζέλος»: Στον δρόμο για το Χρηματιστήριο με ρεκόρ όλων των εποχών στην επιβατική κίνηση

Telefónica: Ανακοίνωσε 3.421 απολύσεις στην Ισπανία

Αποκάλυψη για Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα όλη η λίστα με τους φίλους και πελάτες του

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ