Δημόσιο διαγωνισμό σε σχέση με την πρωτοβουλία «Κάθετος Διάδρομος» των παρόχων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, αποφάσισαν να προκηρύξουν το διοικητικό συμβούλιο και το εποπτικό συμβούλιο της Bulgartransgaz, μετά την πρόταση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Βλαντίμιρ Μαλίνοφ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Bulgartransgaz, η προκήρυξη λαμβάνει χώρα σε εφαρμογή της απόφασης της Εθνοσυνέλευσης την 14η Μαρτίου 2024, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα βουλγαρική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η προκήρυξη για δημόσιες συμβάσεις, είναι σε συνάρτηση με την υλοποίηση των έργων αύξησης της χωρητικότητας μεταφοράς φυσικού αερίου στα σημεία διασύνδεσης Kούλατα – Σιδηρόκαστρο με κατεύθυνση από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, και Νέγκρου Βόντα – Καρντάμ με κατεύθυνση από τη Βουλγαρία προς τη Ρουμανία.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, η επέκταση της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου της Bulgartransgaz θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη των στόχων του Κάθετου Διαδρόμου για διαφοροποίηση και βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με τη μεταφορά πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου από τον νότο προς τον βορρά.

Η πρώτη δημόσια σύμβαση βάσει του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων είναι για «χωροταξικό σχεδιασμό, επενδυτικό σχεδιασμό, προμήθεια απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, κατασκευή και θέση σε λειτουργία νέων εγκαταστάσεων για την επέκταση της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου της Bulgartransgaz για την αύξηση της χωρητικότητας στα σημεία διασύνδεσης Κούλατα – Σιδηρόκαστρο και Νέγκρου Βόντα – Καρντάμ». Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 586.669,410 λέβα, χωρίς ΦΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Kομισιόν: Πρόταση για ετήσια στήριξη στην Ουκρανία ύψους €3 δισ. από «παγωμένα» ρωσικά assets (tweet)

Google: Γιατί το chatbot της δεν θα απαντά σε ερωτήσεις για εκλογές

Με υποβρύχια ηχεία προσπαθούν να σώσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ