Σε επενδύσεις αναβάθμισης του εργοστασίου στο Βόλο προχωρά η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Με βάση πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η ΤΕΠΕΜ που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία νέου συστήματος έγχυσης ενεργού άνθρακα της βιομηχανίας παραγωγής χάλυβα στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου στο Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία νέου συστήματος έγχυσης ενεργού άνθρακα, συνολικής ισχύος 7,33 kW, στον αγωγό απαερίων του φούρνου κάδου, πριν την είσοδό τους στο σακόφιλτρο, το οποίο αποτελείται από:

– Μεταλλική κατασκευή κατάλληλα σχεδιασμένη στην οποία προσαρμόζεται το big-bag με τον ενεργό άνθρακα.

– Χοάνη εκφόρτωσης υλικού ακριβώς κάτω από το big-bag.

– Σύστημα εξαγωγής με κλειστό μεταφορικό κοχλία και περιστροφική βαλβίδα με μεταβλητή ταχύτητα μετάδοσης.

– Πνευματικό σύστημα έγχυσης αποτελούμενο από μπεκ, ανεμιστήρα, σωληνώσεις και κατάλληλα όργανα λειτουργίας.

– Πίνακα ελέγχου.

O ενεργός άνθρακας, με τη χρήση δονητή, εκφορτώνεται σε κλειστή χοάνη. Ακολούθως, μέσω κλειστού μεταφορικού κοχλία μεταφέρεται σε σιλό, απ’ όπου με τη χρήση φυσητήρα προωθείται μέσω λεπτού μεταφορικού σωλήνα διατομής 2 ιντσών στο σημείο του αγωγού που οδηγεί τα απαέρια που εκλύονται κατά τη λειτουργία του φούρνου-κάδου, προς το φίλτρο αποκονίωσής τους και εγχύεται εντός αυτού.

Στην απόφαση επισημαίνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της έγκρισης, μεταξύ των οποίων προβλέπεται ότι κατά την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου συστήματος έγχυσης ενεργού άνθρακα, όπως περιγράφεται στην ΤΕΠΕΜ πρέπει η έγχυση να είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φούρνου-κάδου καθώς και να γίνεται παρακολούθηση του ρυθμού έγχυσης σε kg/h όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Είχε προηγηθεί η έγκριση αιτήματος της χαλυβουργίας για την προσθήκη ενός επιπλέον συγκροτήματος σακόφιλτρων, συνολικής ενεργού επιφάνειας περίπου 15.000 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη μεταβίβαση του εργοστασίου Ασπροπύργου στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης, η Χαλυβουργία Ελλάδος λειτουργεί μόνο το συγκρότημα της Μαγνησίας.

Στις εγκαταστάσεις του Βελεστίνου, οι οποίες καλύπτουν 265.000 τ.μ., λειτουργεί το χαλυβουργείο της βιομηχανικής μονάδας του Βόλου.  Μετά από σημαντικές επενδύσεις σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας σε ημιέτοιμο προϊόν (μπιγιέτα) ξεπερνά τους 700.000 τόνους. Παράλληλα, η μονάδα του Βόλου, συνολικής έκτασης 145.000 τ.μ., περιλαμβάνει ελασματουργείο επιμήκων προϊόντων, εργοστάσιο παραγωγής πλεγμάτων και στεγασμένες αποθήκες φύλαξης χάλυβα  και πλεγμάτων, με την ετήσια δυναμικότητα της σε τελικά προϊόντα να ξεπερνά σήμερα τους 600.000 τόνους.

Διαβάστε ακόμη

Τα διόδια, το Μαξίμου και ο… Μποδοσάκης, oι προσφορές της Αττικής Οδού, η ΔΕΗ στις οπτικές ίνες και τα νέα πρόσωπα στην Apivita και στη SKY express

11.000 πλειστηριασμοί μέχρι τον Δεκέμβριο: Βγαίνουν στο σφυρί βίλες και ακίνητα πλούσιων και διάσημων (pic)

Οι «χρυσές» φανέλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Όλα τα deals των 10+ δισ. ευρώ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ