Ενέργεια & Περιβάλλον

ΔΕΗ: Στα 125 εκατομμύρια η συμπληρωματική έκδοση με επιτόκιο 3,875% και απόδοση 3,672%

  • newsroom


Όπως ανακοινώθηκε τα έσοδα από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού

Την επιτυχή τιμολόγηση της διεθνούς προσφοράς ομολογιών με ρήτρα αειφορίας ύψους 125 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε η ΔΕΗ ως συνέχεια της συμπληρωματικής έκδοσης που αποφασίστηκε από την διοίκηση για να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση.

Η έκδοση του SLB με λήξη το 2026, καλύφθηκε κατά 4,5 φορές. Το επιτόκιο ανήλθε σε 3,875%, με  απόδοση 3,672%, η οποία αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 0,205% σε σχέση με το αρχικό επιτόκιο έκδοσης. Σε αναλογία οι ξένοι επενδυτές ήταν 70%  έναντι 30% των ελλήνων επενδυτών, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στην αποπληρωμή του ομολόγου με δυνατότητα πρόωρης ή και μερικής εξόφλησης.

Οι Νέες Ομολογίες θα διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες με ρήτρα αειφορίας συνολικής ονομαστικής αξίας €650 εκατομμυρίων με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026, οι οποίες εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 18 Μαρτίου 2021. Όπως ανακοινώθηκε τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου ακριβού δανεισμού.

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Νέων Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Προσφορά έχει προγραμματιστεί να διακανονιστεί στις 24 Μαρτίου 2021, με την επιφύλαξη εκπλήρωσης των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης τέτοιου είδους συναλλαγών.

H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital LtdAXIA Ventures Group LimitedCredit Suisse SecuritiesSociedad de ValoresS.A., Eurobank Α.Ε., J.PMorgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe S.A. επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (SustainabilityLinked Bond Structuring Advisor)

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Οικονομική κρίση, πανδημία, πολιτική αστάθεια – Μία «βόμβα» στα χέρια του Ερντογάν

Τουρκία: Ποιες αναζητήσεις εκτοξεύτηκαν στην Google κατά 566% αφού κατέρρευσε η τουρκική λίρα

«Μεγάλος Αδελφός» της Εφορίας: Ηλεκτρονικό δίχτυ σε ακίνητα – αυτοκίνητα με στόχο νέου τύπου φορο-ελέγχους