Σε καθοδικό σερί βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, στο πεδίο της ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή της μεγαβατώρας στη χονδρεμπορική αγορά της χώρας μας διολίσθησε για σήμερα στα 54,2 ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 22,04% σε σχέση με χθες που ήταν στα 69,53 ευρώ/MWh. Τιμή που είχε προκύψει μετά τη μείωση κατά 14,08% σε σχέση με την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, που ήταν στα 80,93 ευρώ/MWh.

Όσον αφορά τη διακύμανση των τιμών για σήμερα, η χαμηλότερη ήταν στα 10,5 ευρώ/MWh και η υψηλότερη στα 95,32 ευρώ/MWh.

Η πτώση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη παραγωγή και συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα. Συγκεκριμένα οι ΑΠΕ συμμετέχουν σήμερα με ποσοστό 57,17% και ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση το φυσικό αέριο με ποσοστό 20,73%, ενώ έπονται οι εισαγωγές με 10,34%, ο λιγνίτης με 6,42% και τα υδροηλεκτρικά με 4,14%.

Κάτω των 25 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή το φυσικό αέριο συνεχίζει την πτωτική τροχιά στην ευρωπαϊκή αγορά΄. Μάλιστα χθες έπεσε κάτω και από το «όριο» των 25 ευρώ/MWh.

Ειδικότερα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του TTF τα συμβόλαια παράδοσης τον Μάρτιο έκλεισαν στα 24,97 ευρώ/MWh, καταγράφοντας ημερήσια πτώση κατά 1,83%. Παράλληλα, τα συμβόλαια παράδοσης τον Απρίλιο έκλεισαν στο 25,24 ευρώ/MWh και τον Μάιο στα 25,46 ευρώ/MWh.

Οι «χαμηλές πτήσεις» του φυσικού αερίου στην Ευρώπη τροφοδοτούν την ελπίδα ότι και οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα θα συνεχίζουν σε αντίστοιχα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις «χρησμοί» για την Ελλάδα κρίνουν τα σχέδια για παροχές

«Ρομποτάκι» της εφορίας θα εντοπίζει πρατήρια με λαθραία καύσιμα

Εντάλματα ελέγχου σε 800 φορολογούμενους με… αστρονομικές δαπάνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ