Ενέργεια & Περιβάλλον

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «ΑΠΕ και αποθήκευση οι πυλώνες μας τα επόμενα χρόνια»

  • newsroom


Τι δήλωσε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα projects αποθήκευσης θα είναι οι μοχλοί οικονομικής απόδοσης και ανάπτυξης της Mytilineos στα επόμενα χρόνια. Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όπως τόνισε, αυτό θα γίνει μέσω του Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ο οποίος συστάθηκε πριν από έναν χρόνο και επεκτείνεται σε διάφορες χώρες, από τη Χιλή ως την Αυστραλία.

“Ο Τομέας RSD θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της απόδοσής μας τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Παρά τη ρευστή κατάσταση και τις αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ρυθμό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, η εταιρεία έχει επί του παρόντος δυνατές προοπτικές για όλες τις δραστηριότητες το 2021 και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα του τελευταίου έτους”, δήλωσε ο Ευ. Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, «ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας έχει ως στόχο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας σε 3 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας». Επισημαίνεται μάλιστα ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει το σχέδιό της στις 18 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα η Mytilineos διοργανώνει το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “Net Zero Action: From challenge to opportunity for accelerated & sustainable value creation”, εστιασμένο στα κριτήρια που απαρτίζουν τους δείκτες ESG.

Διαβάστε ακόμη:

Eστίαση: Αλλάζει η «συνταγή» των ενισχύσεων για να καλύψουν όσους έχουν ανάγκη

Η Κωνσταντινούπολη χάνει την αίγλη της – Γιατί την εγκαταλείπουν οι Τούρκοι

Costa Navarino: Το «χρυσό» deal με τον Τσέχο μεγιστάνα και τα επόμενα σχέδια