Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»πρόκειται να πάρει παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου, όπου και θα ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός. μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις, ενώ ο ίδιος έκναε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα αντικατάτασης ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο θα προκηρυχθεί τον Απρίλιο, θα έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση έως τριών συσκευών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη σελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr, ενώ το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο.

Το “Εξοικονομώ 2021” θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

Το νέο πρόγραμμα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό. Μεταξύ των σημαντικότερων διαφορών είναι η κατάργηση της χρονικής ιεράρχησης των αιτήσεων και η δημιουργία λίστας επιλαχόντων. Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Ως σημαντικότερο κριτήριο, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά για χρονικό διάστημα 50 ημερών από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος, που ορίζεται η Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι ταυτόχρονη για όλη την Επικράτεια..

Διαβάστε ακόμα:

JP Morgan: Κερδισμένες οι ελληνικές τράπεζες από τα αυξημένα επιτόκια της ΕΚΤ

Οικογένεια Στέγγου: Μετά τα «κόκκινα» δάνεια μπήκε και στους πλειστηριασμούς με… «όχημα Ρενώ»

Σκρέκας: Το πράσινο υδρογόνο θα έρθει στη ζωή μας πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε