Καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου αναβάθμισης κατοικιών που έχουν ενταχθεί “Εξοικονομώ 2021”, εντός της προθεσμίας 6 μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στα 2,2 δισ. ευρώ ανήλθε ο προϋπολογισμός του έργου «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Αυξήθηκε έτσι κατά περίπου 850 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τόσο τις ανάγκες ενός τρίτου κύκλου κρατικών ενισχύσεων, εκείνου του 2023, με στόχο τη ενεργειακή θωράκιση, αλλά και νέα προγράμματα όπως τα φωτοβολταϊκά στη στέγη.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,63 δισ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), 365 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από άλλη πηγή, κατά πάσα πιθανότητα το ΕΣΠΑ. Το αρχικό χρηματοδοτικό σχήμα, πριν δηλαδή την αύξηση του προϋπολογισμού, αφορούσε σε 1,35 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,09 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «κανόνι» απειλεί τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο – Θύμα και η PacWest

Γ. Μαρούλης: Σε νέο ιδιοκτήτη το συγκρότημα με τις μεζονέτες στο Κεφαλάρι (pics)

ΑΑΔΕ: Ψηφιακό άλμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ