Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, στη Βοστώνη, με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπροσώπους spin-off εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργηθούν «γέφυρες επικοινωνίας» με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Επισκέφτηκα σήμερα το Campus του Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τον Πρόξενο Στρατό Ευθυμίου, όπου μας ξενάγησε ο Νίκος Ανδρικογιαννόπουλος (ΜΙΤ), ιδρυτής της Metrika.

Με κέντρο το Campus του MIT στην Kendall Square, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές, spin-off εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες έχουν ”χτίσει”, σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων, ένα εντυπωσιακά διαδραστικό οικοσύστημα καινοτομίας στο οποίο δημιουργούνται πολλές από τις ιδέες του μέλλοντος.

Η παρουσία ”ταλαντούχων” Ελλήνων στο οικοσύστημα καινοτομίας της Βοστώνης είναι σημαντική.

Ο στόχος της επίσκεψης μας εδώ, είναι να μελετήσουμε βέλτιστες πρακτικές, να χτίσουμε ”γέφυρες επικοινωνίας” με την Ελλάδα και ειδικότερα το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το Ελληνικό στοιχείο στο MIT μπορεί κανείς να το παρατηρήσει ακόμα και στις υποδομές του. Σε μία από τις κεντρικές εισόδους δεσπόζει η επιβλητική επιγραφή με το όνομα του φιλοσόφου Αριστοτέλη, ενώ μέσα στο κτίριο υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρο κίονες».