Πέντε μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας  διεκδικούν το έργο της κατασκευής των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του πάρκου στη μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού, προϋπολογισμού 100 με 120 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ, Άβαξ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – Intrakat.

Ο ανάδοχος του έργου προβλέπεται να αναδειχθεί έως το τέλος του 2022.

Όπως σημειώνεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που έχει προηγηθεί οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό δεν σχεδιάζονται ως ένα συμβατικού τύπου συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά ως αναπόσπαστο τμήμα ενός Μητροπολιτικού Αστικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, από τα μεγαλύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν προς το δυτικό τμήμα της έκτασης, κοντά στην οικιστική ανάπτυξης που σχεδιάζονται δίπλα στο πάρκο του Ελληνικού. Βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος οι απαραίτητες άδειες θα έχουν εκδοθεί μέχρι το δεύτερο μισό του έτους και οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Στην ανάπτυξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Κέντρο κολύμβησης, κλειστό προπονητήριο, εγκαταστάσεις στίβου, ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις, κτίρια διοίκησης αλλά και ξενώνες διαμονής αθλητών με πάνω από 270 κλίνες.

Διαβάστε ακόμη:

«Καταφύγιο» στις… χρυσές λίρες για τους Έλληνες – Πόσα τεμάχια και σε ποια τιμή αγόρασαν από την ΤτΕ (πίνακες)

Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις: Πώς κατοχυρώνεται η επιδότηση – Ποια τα κριτήρια υπαγωγής

Credit Suisse: Προς επαναγορά χρέους $3 δισ. – Πωλητήριο στο εμβληματικό Mandarin Oriental Savoy