Στην τελική ευθεία για το μεγάλο ξεκίνημα, το 2025, είναι πλέον το εγχείρημα για την αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου, ένα κτίριο με παράδοση σχεδόν 200 ετών, στην «καρδιά» της Αθήνας, το οποίο αναμορφώνεται πλήρως μετά από επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ που «τρέχει» η Legendary Foods.

Στόχος, η δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού προορισμού γαστρονομίας, πολιτισμού και εμπορίου στην Αθήνα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, φιλοδοξώντας παράλληλα να δώσει και μία μεγάλη τονωτική ένεση στην ευρύτερη περιοχή: Η πρόβλεψη για την επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση στο νέο project αντιστοιχεί μεταξύ 7.000- 8.000 επισκεπτών, προσβλέποντας παράλληλα και στη δημιουργία μιας συνεχούς ροής επισκεπτών μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Ομονοίας.

Χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία για πρώτη φορά στην Ελλάδα της λειτουργίας του «Europa Experience» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα διαδραστικό μουσείο για την ιστορία και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρόκειται να λειτουργήσει προς τις αρχές του επόμενου έτους. Μάλιστα, η Αθήνα γίνεται η 13η πόλη που θα φιλοξενεί το Europa Experience μαζί με το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη και άλλες οκτώ πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακριβώς η λειτουργία του νέου μουσείου επιβεβαιώνει και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της αναβίωσης της Στοάς Αρσακείου, η οποία έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κύμα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας. Η Στοά Αρσακείου, ένα κτίριο με παράδοση σχεδόν 200 ετών, στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου και πρόσοψη επί τεσσάρων οδών – Σταδίου, Πεσμαζόγλου, Αρσάκη και Πανεπιστημίου – που εδώ και χρόνια παρέμενε κλειστή, μεταμορφώνεται έτσι σε «ένα δυναμικό κόμβο ενδιαφέροντος, που συνίσταται στο τρίπτυχο γαστρονομία, πολιτισμός και λιανική αγορά ένδυσης», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της.

Η ιδέα είναι για τη δημιουργία ενός νέου και «ζωντανού» «τοπόσημου» στο κέντρο της Αθήνας στα πρότυπα αντίστοιχων εγχειρημάτων σε μητροπόλεις του κόσμου, με γνωρίσματα εμπορικού αλλά και ταυτόχρονα πολιτιστικού, επιμορφωτικού και γευσιγνωστικού χαρακτήρα, που θα αναδεικνύει διαχρονικά την ελληνική και μεσογειακή διατροφή και τον γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας.

Η Legendary Food μετά τη διενέργεια διαγωνισμού έχει αναλάβει την ανάπλαση χώρων της Στοάς Αρσακείου και τη χρήση για 35 χρόνια, υλοποιώντας μια πολύ σημαντική και απαιτητική επένδυση, με δεδομένη τη φυσιογνωμία και ιστορικότητα του εμβληματικού κτιρίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκμίσθωσε 12.000 τετραγωνικά μέτρα από τα συνολικά 25.000 τετραγωνικά μέτρα όλου του κτιρίου. Στο ιστορικό κτίριο στεγάζονται ανεξάρτητα από τους χώρους που μίσθωσε η εταιρία, στο β’ όροφο το Συμβούλιο της Επικρατείας και στο υπόγειο το Θέατρο Τέχνης.

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ, εκτός των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους μισθωτές. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας.

Τώρα, βασικό χαρακτηριστικό της νέας φιλοσοφίας για τα ελληνικά δεδομένα θα είναι η δημιουργική και ατμοσφαιρική «συνεστίαση» των επισκεπτών, στο πνεύμα του μοντέλου των «food halls» του εξωτερικού. Μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ροή δράσεων και οργάνωσης των κοινόχρηστων χώρων οι επισκέπτες θα μπορούν για πρώτη φορά να επιλέγουν από διαφορετικά σημεία εστίασης και να τα απολαμβάνουν στο ίδιο τραπέζι, πάντα με την σφραγίδα της μεσογειακής διατροφής.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα με πρόσοψη στη Σταδίου, θα λειτουργήσουν 4 καταστήματα ένδυσης με επιλεγμένα brands, ενισχύοντας περαιτέρω τη ροή επισκεψιμότητας σε ένα καίριο τμήμα μεταξύ της πλατείας Συντάγματος και πλατείας Ομονοίας.

Όσον αφορά στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», θα συνεχίσει τη λειτουργία του, ενώ έχει προβλεφθεί επένδυση της Legendary Food για την αναμόρφωση της εισόδου.

Η ομάδα πίσω από το εγχείρημα

Συνιδρυτής και CEO της Legendary Food είναι ο Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, με σημαντική προϋπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο, πάνω στην αρχική ιδέα του οποίου δημιουργήθηκε το project. Μέλη της διοικητικής ομάδας ο Ντίνος Παπαδημητρίου, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων έργων με πολλαπλές χρήσεις σε εταιρίες όπως η Cushman & Wakefield και η CBRE, και ο Δημήτρης Ράμφος με πολυετή προϋπηρεσία στον όμιλο Σκλαβενίτη και μεγάλη γνώση στον τομέα των τροφίμων. Επιπρόσθετα, ψήφο εμπιστοσύνης στο project έχουν δώσει από την πρώτη στιγμή ως βασικός μέτοχος, η οικογένεια Οικονόμου, καθώς επίσης και ο Πίτερ Οικονομίδης, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του marketing και του branding, αλλά και ο Βαγγέλης Κοτζιάς, με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο.

Διαβάστε ακόμη

«Νεώριον Συμμετοχών»: Βγαίνουν στο σφυρί τον Ιούλιο τα «ιμάτιά» της στη Σύρο (pics)

Περιστέρης: Μετατίθεται για το 2025 η παράδοση Αττικής Οδού και Εγνατίας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ρεύμα: Οι περικοπές ενέργειας συνιστούν «νάρκη» στο ευνοϊκό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ