Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση στην πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε από τα Χανιά ο υπουργός Επικράτειας Ακης Σκέρτσος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου, επαγγελματικών ενώσεων, φορέων και εκπροσώπων των επιμελητηρίων.

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος ο οποίος χαρακτήρισε τη δημιουργία της πλατφόρμας «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας».

«Αυτή τη στιγμή η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο. Εχουμε καταφέρει χάρη στις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε πως πρόκειται για 85 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι πόροι τους οποίους «διαχειριζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο υπουργός.

Η πλατφόρμα erga.gov.gr αμέσως μετά την παρουσίαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Ποσειδώνια 2024: Ανοίγει σήμερα 3/6 τις πύλες της η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση (pic)

Το πόθεν έσχες… ετοιμάστηκε στη Λαγουδέρα, ο Ιβάν ρυθμίζει (από το Ροστόφ), τα σκουπίδια είναι χρυσός (και ο Μυτιλ το ξέρει), πώς θάφτηκε ένα τσεκούρι του πολέμου… 

Ρεύμα: Πονοκέφαλος τιμολογίων ξανά στο ρεύμα – Γιατί επιστρέφει η αβεβαιότητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ