Χαρακτηρίζει την Αθήνα μία από τις πιο αυθεντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για όλες τις εποχές του χρόνου και θέλει να κάνει την Ομόνοια το επόμενο talk of the town, διαθέτοντας τα καλύτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και roof top bars με θέα στην Ακρόπολη και σε όλη την πόλη.

Εχοντας ξεκινήσει από το Ισραήλ το εγχείρημα της Brown Hotels μόλις πριν από μία δεκαετία μαζί με τον Νιτζάν Πέρι ο κ. Λέον Αβιγκάδ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας, βλέπει στο κέντρο της Αθήνας μια κρυμμένη ευκαιρία και ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο το μπαράζ των επενδύσεων με τα νέα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, με διαφορετικά brands της αλυσίδας.

Στις ολοκαίνουριες συμφωνίες που μένει να φανούν τις επόμενες ημέρες οι λεπτομέρειες είναι και αυτή για την ένταξη στην ‘’ομπρέλα’’ της αλυσίδας των τεσσάρων ξενοδοχείων στο κέντρο της Hotels of Athens Group, που συνδέεται με τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πρώην πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πρόκειται για το MUSEUM hotel 4* στα Εξάρχεια πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο και το Πολυτεχνείο, το ξενοδοχείο Μy Athens 3*, στον Κεραμεικό, το KUBIC smart hotel, 4* στην Αγίου Κωνσταντίνου και τέλος το ιστορικό και αναβαθμισμένο στην κατηγορία των 4*, ξενοδοχείο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ, 56 δωματίων, του οποίου η δομική ανακαίνιση ολοκληρώθηκε τέλος του 2020 και αναμενόταν να επαναλειτουργήσει την 1η Ιουλίου.

H Brown Hotels διαθέτει αυτή τη στιγμή 19 ξενοδοχεία στο Ισραήλ που αριθμούν 2.000 δωμάτια συνολικά. Στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν τρία ξενοδοχεία στην Αθήνα και οκτώ ακόμα βρίσκονται στα σκαριά με προγραμματιζόμενη λειτουργία για τα περισσότερα ακόμη και εντός του έτους -κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα-, αριθμώντας συνολικά 11. Για την επόμενη χρονιά η εταιρεία θέλει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη 13 μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, μια αγορά που επίσης βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της αλυσίδας για την περιοχή μας. Ειδικά για τη χώρα μας είναι αρκετές οι μονάδες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής και ανάπτυξης σε περιοχές όπως η Αθήνα, το Σούνιο, η Κορινθία, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη και η Κέρκυρα. Το μοντέλο που ακολουθεί η αλυσίδα είναι κυρίως η επανάχρηση κτιρίων που μπορεί να χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως χώροι γραφείων, οικιστικά ή ακόμη και παλιά ξενοδοχεία κ.ά. Μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, η Brown Hotels Collection θα αριθμεί περίπου 2.400 δωμάτια σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά, καθώς και την Κύπρο.

«Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από εμένα και τον Νιτζάν Πέρι θέλοντας να δημιουργήσουμε ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήνουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της», επισημαίνει στο «business stories» o κ. Αβιγκάδ. «Καθένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με χαρακτηριστική αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα.

Brown Acropol

Αυτή τη στιγμή η Brown Hotels Collection διαθέτει ξενοδοχεία στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και την Κροατία, ενώ αναπτύσσει ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Είναι μεγάλη μας χαρά ξενοδοχεία της Brown Hotels να προτείνονται από διεθνείς εκδόσεις όπως οι “Vogue”, “Times”, “Wallpaper”, “Travel and Leisure”, “Conde Nast Traveler”, “National Geographic”, “New York Times”».

Στο ερώτημα πότε ελήφθη για πρώτη φορά η απόφαση να επεκταθεί η Brown στην Ελλάδα o ίδιος αναφέρει: «Η προοπτική επένδυσης στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου. Ημασταν ενθουσιασμένοι με τη χώρα και την προοπτική που μας προσέφερε να παρουσιάσουμε την ταυτότητα των “Brown Hotels”. Ξεκινήσαμε από την περιοχή της Ομόνοιας, καθώς μέσα από τη νέα πρόταση φιλοξενίας και αισθητικής των ξενοδοχείων μας στοχεύουμε να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα γύρω από μια περιοχή στην καρδιά της πόλης και να δημιουργήσουμε το επόμενο talk of the town. Είναι μια κίνηση που έχουμε κάνει επιτυχημένα σε άλλες πόλεις της Ευρώπης όπως το Βερολίνο και το Αμστερνταμ».

Πλάνο 100 εκατ. ευρώ

Το «Brown Acropol», ακριβώς πάνω στην πλατεία Ομονοίας, είναι το πρώτο ξενοδοχείο με το οποίο η αλυσίδα έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας και θα ακολουθήσει το «Dave Red Athens», επίσης στην Ομόνοια, που ξεκινά μέσα στον μήνα τη λειτουργία του, στα πρώην γραφεία του ΚΚΕ, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα. Το ξενοδοχείο ήταν έτοιμο νωρίτερα, ωστόσο η πανδημία πήγε πίσω τα πλάνα. Στις ολοκαίνουριες προσθήκες περιλαμβάνονται επίσης το νέο ξενοδοχείο «Villa Brown Ermou», στην οδό Πετράκη στο Σύνταγμα, που άνοιξε εντός του Μαΐου, με 51 δωμάτια και «παραπέμπει στη γαλλική μπουρζουαζία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για τα υπόλοιπα οκτώ ξενοδοχεία που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, πολυαναμενόμενες αφίξεις είναι το «Lighthouse Athens», στο κτίριο του πρώην «La Mirage», επίσης στην πλατεία Ομόνοιας, το «Brown Spices», που, όπως παραπέμπει και το όνομά του, βρίσκεται κοντά στα καταστήματα μπαχαρικών στην οδό Ευριπίδου, το «Theodore House» με 46 δωμάτια, το οποίο παραπέμπει στο κίνημα Bauhaus, στην οδό Θεμιστοκλέους, και το «House Sans Rival», στο γνωστό, παλιό φερώνυμο ξενοδοχείο που μετατρέπεται σε σύγχρονη μονάδα διατηρώντας και στοιχεία από τον αρχικό του χαρακτήρα.

Λέον Αβιγκάδ

Επιπλέον, η αλυσίδα υποδέχεται εντός του καλοκαιριού το πρώτο της resort, το «Brown Beach Corinthia», στους Αγίους Θεοδώρους στον Δήμο Λουτρακίου, για μια νέα πρόταση φιλοξενίας και διαμονής κοντά στην Αθήνα και επίσης ένα δεύτερο resort στο Σούνιο που θα ακολουθήσει.

«Το επενδυτικό μας πλάνο σε Ελλάδα και Κύπρο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει συνολικά 24 ξενοδοχεία και θέρετρα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής και ανάπτυξης και μετά την ολοκλήρωσή του η Brown Hotels Collection θα αριθμεί περίπου 2.100 δωμάτια σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά και στην Κύπρο», αναφέρει ο κ. Αβιγκάδ.

«Η Brown Hotels λειτουργεί και διαχειρίζεται όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου, ενώ αρκετά μεγάλο μέρος είναι ιδίας ιδιοκτησίας. Τα περισσότερα ξενοδοχεία που ανήκουν στην αλυσίδα είτε έχουν αγοραστεί είτε έχουν μισθωθεί για μακροχρόνια χρήση. Στην Brown λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο όταν πρόκειται για την αγορά ενός ξενοδοχείου – μας προσελκύουν οι όμορφες τοποθεσίες, η θέα και η ίδια η αρχιτεκτονική και ιστορικότητα του κάθε κτιρίου και έτσι αποφασίζουμε το επόμενο βήμα μας. Εξαρτάται πάντα από την ευκαιρία που προκύπτει και τη βιωσιμότητα της επένδυσης για το αν θα προχωρήσουμε σε αγορά ή μίσθωση. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε τόσο στα ξενοδοχεία που έχουμε υπό την ομπρέλα μας όσο και στη δημιουργία μιας κοινότητας γύρω μας. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε επιλέξει από την αρχή να συνεργαστούμε μόνο με τοπικά γραφεία στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του interior design, ενώ δουλεύουμε και με τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα στους τομείς της εστίασης, djs κ.τ.λ. ώστε η δημιουργικότητα του τοπικού ταλέντου να ενσωματωθεί στην ταυτότητα της Brown Hotels τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης».

Ειδικά η επιλογή της Ομόνοιας δεν είναι τυχαία, καθώς «είναι μια περιοχή της Αθήνας με μεγάλη ιστορία και ένα αυθεντικό μέρος της πόλης, στην καρδιά της, μόλις μερικά βήματα μακριά από τις ενδιαφέρουσες γειτονιές που δίνουν στην πόλη έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα. Αυτό είναι που μας εμπνέει και κάνει την Ομόνοια τόσο ελκυστική για εμάς, η ανάπτυξη της περιοχής και το όραμά μας να γίνει το νέο talk of the town, διαθέτοντας τα καλύτερα ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια και roof top bars με ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη και την πόλη. Για τα επόμενα σχέδιά μας επιλέγουμε πόλεις και περιοχές που έχουν μια μοναδική ταυτότητα και μπορούν να αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των “Brown Hotels”».

Η πανδημία

Σε σχέση με την πανδημία και τον αντίκτυπο στη δραστηριότητα της αλυσίδας, η Brown Hotels, όπως και ο υπόλοιπος ξενοδοχειακός και τουριστικός κλάδος, δέχτηκε σοβαρό χτύπημα.

«Καθώς αντιληφθήκαμε νωρίς πως η κρίση θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα, δημιουργήσαμε το μοντέλο‘’Brown Living’’, ένα μοντέλο μακροχρόνιας ενοικίασης το οποίο μας βοήθησε πολύ να ανταποκριθούμε σε αυτή την απαιτητική κατάσταση. Ο Δαρβίνος είχε πει πως αυτοί που προσαρμόζονται θα επικρατήσουν – εμείς θα προσθέσουμε σε αυτό “και οι πιο ευέλικτοι”. Θεωρούμε πως οι περισσότερες μεσογειακές πόλεις θα ξεπεράσουν την πανδημία πιο γρήγορα από άλλες, γι’ αυτό και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το ότι θα αποδώσει το γ’ και δ’ τρίμηνο του 2021».

Villa Brown Ermou

Ειδικά για την Αθήνα, ο συνιδρυτής της Brown εκτιμά ότι προορισμοί που είναι κατάλληλοι για όλες τις εποχές του χρόνου θα είναι στην προτίμηση των τουριστών και έτσι η ελληνική πρωτεύουσα είναι «η κατάλληλη πρόταση για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την αυθεντικότητα της πόλης και το αληθινό της πρόσωπο κάθε εποχή του χρόνου. Εχουμε παρατηρήσει μεγάλη κινητικότητα σε νέα projects στην πόλη, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, στις υπηρεσίες, στη γαστρονομία, στην κουλτούρα και τη διασκέδαση, που αποδεικνύουν ότι η προσαρμοστικότητα και η ψηφιοποίηση είναι λέξεις-κλειδιά για την εποχή μετά την πανδημία. Η Brown Hotels είναι εδώ να στηρίξει αυτή τη νέα εποχή αισιοδοξίας. Οσον αφορά τις κρατήσεις των ξενοδοχείων μας, έχουμε ήδη παρατηρήσει μια αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από μεμονωμένες κρατήσεις που συνεχίζεται έως τον Σεπτέμβριο από μικρότερα γκρουπ επισκεπτών. Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός και των Ισραηλινών, καθώς οι ομοιότητες στην κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης, η αγάπη για τη γαστρονομία, τη μουσική και την ελληνική τέχνη μάς κάνουν να νιώθουμε οικεία, σαν να είμαστε στο σπίτι μας».

Διαβάστε ακόμη:

Σχέδιο για ριζικό «λίφτινγκ» στον ΕΝΦΙΑ

Μεταβιβάσεις χωρίς φόρο πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο (vid)