Διεθνή

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο (vid)

  • newsroom


Ο Έλληνας τενίστας το γνώρισε πριν περίπου δύο χρόνια στο Μόντε Κάρλο όπου βρισκόταν για το Grand Slam, το ερωτεύτηκε και φυσικά το απέκτησε!

Tο νέο αυτοκίνητό του, είχε παρουσιάσει στους διαδικτυακούς του φίλους, ο Πρωταθλητής μας, Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, γνώρισε από κοντά το Tesla Model 3 η δύναμη του οποίου τον έκανε ακόμα και να… ουρλιάξει!

«Είμαι υπερήφανος που είμαι πια ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου Tesla», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, το οποίο απολαμβάνει… αθόρυβα (όπως αθόρυβο είναι και αυτό) εδώ και 1,5 χρόνο. Αποκάλυψε μάλιστα και το… όνομά του, αφού όπως ενημέρωσε, θα το φωνάζει «Τζούλιους».

Πρόκειται για την έκδοση Long Range, στην οποία το Model 3 προσφέρει πλέον 20 χιλιόμετρα αυτονομίας περισσότερα από πριν με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP, αγγίζοντας ονομαστικά τα 580 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Η ισχύς και ροπή στο αυτοκίνητο (έκδοση Long Range) παρέχεται από δύο ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες (ένας μπροστά, ένας πίσω) συνδυαστικής ισχύος 441 ίππων και ροπής 493 Nm, που ελέγχουν ψηφιακά το μοίρασμα της ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Η όλη διαχείριση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, με τον κεντρικό υπολογιστή να ελέγχει συνεχώς τα πάντα και να τα προσαρμόζει στις συνθήκες οδήγησης.

Στην πράξη αυτό που αντιλαμβάνεται ο Τσιτσιπάς είναι μια ακαριαία επιτάχυνση κάθε φορά που βυθίζει το δεξί πεντάλ του γκαζιού, η οποία φθάνει σε κατάσταση… τρέλας όταν το βύθισμα είναι το ανώτερο δυνατό.

Εξού και τα ουρλιαχτά στο video!

Είναι χαρακτηριστικό ότι με 0-100 km/h σε μόλις 4,4 sec (!), το Model 3, σύμφωνα με το newsauto, βάζει τα «γυαλιά» στα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που θα συναντήσει ο οδηγός του στον δρόμο, ενώ αντίστοιχα εκρηκτικές είναι και οι επιταχύνσεις εν κινήσει, κάνοντας έτσι τις προσπεράσεις στην εθνική πραγματικό παιχνιδάκι!

Διαβάστε ακόμα: 

Μισός μήνας δηλώσεις… χωρίς βεβαιώσεις αποδοχών! 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πόσα χρήματα κέρδισε στο Roland Garros 

Κτηματολόγιο: Ως τον Δεκέμβριο του 2022 χωρίς πρόστιμα οι εκπρόθεσμες δηλώσεις