Aπό τη μία η εκκίνηση των εργασιών για τη νέα μαρίνα στη στρατηγική επένδυση του Elounda Hills και από την άλλη το πωλητήριο στο boutique ξενοδοχείο ‘’The Island Concept’’ του Αγίου Νικολάου.

Αυτά είναι τα επόμενα βήματα στην Κρήτη για τη Mirum Hellas, την εταιρεία του ομίλου Mirum του Bιτάλι Μπορίσοφ, με παρουσία στο νησί την τελευταία 15ετία ξεκινώντας από τις ‘’Mirum Villas’’ στην Ελούντα, το παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα, αλλά και την στρατηγική επένδυση για το ‘’Elounda Hills’’ στην ίδια περιοχή, για τη δημιουργία σταδιακά ενός resort με ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες της αλυσίδας 1 Hotels συνολικού προϋπολογισμού σε βάθος χρόνου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Τα πρώτα έργα στο resort θα ξεκινήσουν από τη μαρίνα, για την οποία η Mirum προχώρησε προ ημέρων στην υπογραφή της σύμβασης με το σχήμα των «Αρχιμήδης -Λατομική Κρήτης», για την εκκίνηση των εργασιών, άμεσα, μέσα στο φθινόπωρο. Η μαρίνα, 64 θέσεων, θα είναι υπό τη διαχείριση της Camper & Nicholsons για πιο πολυτελή και μεγάλα σκάφη, ενώ θα αναπτυχθεί εμπορική αγορά, αλλά και χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς και ένα μικρό boutique ξενοδοχείο. Το έργο έχει ωριμάσει αδειοδοτικά και τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα δόθηκε το «πράσινο φως» για τις μελέτες που αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία των προσωρινών εργοταξιακών εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν τα γραφεία μαζί με τους χώρους στάθμευσης, τη μονάδα παραγωγής σκυροδέματος, τις αποθήκες εξοπλισμού κ.ά.

Οι εν λόγω εργοταξιακοί χώροι για τη μαρίνα, συνολικής έκτασης 12.500 τ.μ. είναι προσωρινού χαρακτήρα και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη και ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών της μαρίνας, δεδομένου ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι χώροι θα αποκατασταθούν και εκεί θα αναπτυχθούν τα έργα για το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα με κατοικίες σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) ‘’ELOUNDA HILLS’’, εφόσον ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο αδειοδότησης της επένδυσης (έκδοση Κοινής Υπουργικής Αποφάσης χωροθέτησης και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ).

Πωλητήριο στο ‘’The Island Concept’’

Την ίδια στιγμή ο όμιλος, μέσω γνωστών και μεγάλων γραφείων κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, έχει αναρτήσει πωλητήριο στο boutique ξενοδοχείο ‘’Τhe Island Concept’’ στον Άγιο Νικόλαο, με μία τιμή στα 12,5 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο έχει καταγράψει, κατά τις πληροφορίες, και φέτος υψηλές πληρότητες, με τη Mirum, ως εταιρεία ανάπτυξης, να σπεύδει να αξιοποιήσει τώρα τη θετική συγκυρία και την υψηλή ζήτηση για τέτοιου είδους ‘’boutique’’ μονάδες, ειδικά σε μία περιοχή της Ελλάδας που αποτελεί κορυφαίο προορισμό.

Το ‘’The Island Concept’’ απέχει 3 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 13 χιλιόμετρα από την Ελούντα, και 45 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου και σύμφωνα με την περιγραφή του στις αγγελίες «το 950τ.μ. ακίνητο είναι χτισμένο σε οικόπεδο 4.500τ.μ., σε δική του απομονωμένη μικρή χερσόνησο, με υλικά υψηλής ποιότητας. Αποτελείται από 15 υπνοδωμάτια και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται είτε ως πολυτελές boutique ξενοδοχείο είτε ως βίλα για ιδιωτική χρήση. Τα περισσότερα υπνοδωμάτια έχουν υπέροχη θέα στη θάλασσα. Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι και πρόσβαση στη θερμαινόμενη πισίνα των 100 τ.μ.».

Διαβάστε ακόμη 

Τράπεζες: Στα… σκαριά «πράσινες» τιτλοποιήσεις άνω των 4 δισ. ευρώ

Τα focus groups του Μαξίμου, το μηνυματάκι στον Syriza, η μαγεία της Δήμητρας, η ΔΩΔΩΝΗ, η CVC και η Δέλτα

Γιάννης Γαβριηλίδης (Pet City Group): Eπενδυτικό πλάνο 40 εκατ. για τον leader της αγοράς προϊόντων για κατοικίδια (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ