Ενα διαφορετικό πλάνο για «ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και ινστιτούτο εκπαίδευσης» έχει ο όμιλος Μήτση για τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, την οποία θέλει να αναδείξει και να αναβιώσει.

Το project, ύψους 50 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας του στη Φθιώτιδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Σταύρο Μήτση, και την πρόεδρο, Χριστίνα Μήτση, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ανάδειξη της περιοχής, με ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με αυτό του παρελθόντος.

Ο όμιλος Μήτση πλειοδότησε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση του ακινήτου, συνολικής έκτασης 474.524 τ.μ. και τώρα αναλαμβάνει την αποκατάσταση των εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», την αποκατάσταση των υδροθεραπευτηρίων «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός», τη συντήρηση του χώρου πρασίνου και των πεζοδρόμων, τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, τη διαμόρφωση περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου οδών ήπιας κυκλοφορίας, τη διατήρηση των λειτουργικών προδιαγραφών του ξενοδοχείου «Γαλήνη».

Ειδικά η αναβίωση των δύο ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», που αποτελούν μέρος της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Σε προηγούμενες δεκαετίες προσέλκυαν επώνυμους και μη, ανάμεσά τους τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Ιμπν Σαούντ, τον βασιλιά της Λιβύης Ιντρίς, καθώς και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Το ξενοδοχείο «Ράδιον» άνοιξε τις πόρτες του 1930 και πήρε το όνομά του από τα ραδιούχα νερά των ιαματικών πηγών, ενώ σταμάτησε τη λειτουργία του το 1989.

Το «Ράδιον» διαθέτει 78 δωμάτια, ενώ στο τέλος του οικοπέδου υπάρχει ένα ακόμη ξενοδοχείο, το «Θρόνιον», έργο του Γ. Μολφέση -όπως και το «Ράδιον»– της δεκαετίας του ’30, το οποίο επίσης σταμάτησε να λειτουργεί στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Διαβάστε ακόμη

To συντηρητικό, το αισιόδοξο σενάριο και τα 3 κρίσιμα ζητήματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2023

Η αποχή «αβαντάρει» τη ΝΔ, ο Δένδιας, ο Χατζηδάκης και… ο Ανδρουλάκης, ο Νο2 της Intrakat και ο Βρεττός που κέρδισε τον Σκλαβενίτη

ΥΠΟΙΚ: Έλεγχοι σε ελληνικά ΑΦΜ με καταθέσεις, επενδύσεις και συντάξεις στο εξωτερικό