«Είμαστε εδώ για να μείνουμε, έχοντας μακροπρόθεσμη στρατηγική θα συνεχίσουμε να κάνουμε deals που έχουν νόημα και θέλουμε να επενδύσουμε περισσότερο στη χώρα. Υπάρχει η διάθεση από την κεντρική ηγετική ομάδα της Ηines να στηρίξουν την ανάπτυξη της Hines Greece».

Αυτό δηλώνει ο Πολ Γομόπουλος, επικεφαλής της Hines Greece, του επενδυτικού βραχίονα στη χώρα μας της επενδυτικής Hines, από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων διεθνώς με αφορμή τις επιχειρηματικές ιστορίες που φιλοξενεί το Enterprise Greece για τις άμεσες ξένες επενδύσεις oι οποίες βαίνουν αυξανόμενες στο εγχώριο real estate.

«Οι αποδόσεις της Hines στην Ελλάδα είναι διπλάσιες σε σύγκριση με αυτές που βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη», επισημαίνει ο κ. Γομόπουλος, αναφέρονται ότι διεθνώς η Hines έχει αυτή την στιγμή περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 80 δισ. ευρώ σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο «και από το 2014 η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες όπου έχει αποκτήσει παρουσία ο όμιλος. Εχουμε ένα χαρτοφυλάκιο άνω του 1 δισ. ευρώ και η ελληνική αγορά είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη για την Hines Europe. Επίκεντρο της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα είναι μακράν ο κλάδος της φιλοξενίας, ωστόσο η Hines έχει ακόμη παρουσία στον τομέα των γραφείων, των καταστημάτων, στον τομέα των κατοικιών ενώ ”άνοιγμα” επιχειρείται και στον τομέα των logistics. Eίμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής άμεσων ξένων επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα», δηλώνει ο ίδιος προσθέτοντας ότι το project- ναυαρχίδα για τον όμιλο (σ.σ. από κοινού με την Ηenderson Park) είναι το Grand Hyatt της λεωφόρου Συγγρού για το οποίο μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τελικό στάδιο η επέκτασή του:

«Αποκτήσαμε ένα ξενοδοχείο που ήταν κλειστό το 2017 και μέχρι το τέλος του 2018 δημιουργήθηκε το Grand Hyatt, το οποίο σήμερα επεκτείνεται μετά την αγορά και του όμορου ακινήτου, δημιουργώντας το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα μαζί με συνεδριακούς χώρους με πάνω από 550 δωμάτια. Στον τομέα των resorts έχουμε επενδύσει και έχουμε επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη, με πέντε μονάδες, έχοντας αποκτήσει πρόσφατα και το πρώην Καψής, ένα από τα καλύτερα κομμάτια γής σε όλη τη Μεσόγειο. Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το ‘’brand’’ Ελλάδα ως προορισμός για τουρισμό πολυτελείας».

Στον τομέα των κατοικιών, όπου η αμερικανική Hines με την επενδυτική επίσης Henderson Park έχουν δρομολογήσει την οικιστική επένδυση (συνολικά θα περιλαμβάνει 250-350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και χώρους άθλησης, παιδικές χαρές κ.τ.λ.) των 136 εκατ. ευρώ στη Βούλα σε 71 στρέμματα «αναμένεται να δημιουργηθεί ένα οικιστικό προϊόν διεθνών προδιαγραφών με τοπ αρχιτεκτονικά γραφεία, βάζοντας την Αθήνα στο χάρτη των διεθνών αγοραστών ακινήτων που αναζητούν περιοχές με ελκυστικά χαρακτηριστικά και καλές καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο κ. Γομόπουλος.

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα ελκυστική αυτή την στιγμή στους διεθνείς επενδυτές ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της φιλοξενίας ο επικεφαλής της Hines Greece επισημαίνει ότι η φιλοξενία είναι θεμελιώδης για την ελληνική οικονομία, «επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να επενδύσει κανείς στον τομέα του real estate στην Ελλάδα αγνοώντας το μεγαλύτερο κλάδο, αυτόν του τουρισμού. Στο γιατί θεωρούμε ότι παραμένει ελκυστικός ο κλάδος είναι γιατί βλέπουμε τη δυναμική, την ανάπτυξη, έχουμε δει τα νούμερα του τουρισμού, τον διπλασιασμό των αφίξεων στην τελευταία δεκαετία και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση για προϊόν φιλοξενίας στη χώρα, ξένες αλυσίδες θέλουν να μπούν στην ελληνική αγορά και βλέπουμε επίσης ότι υπάρχει έλλειψη σε τουριστικό προϊόν πολυτελείας. Η Ελλάδα είναι μοναδική σε αυτό που προσφέρει στον τουρισμό συνδυαστικά με μία σταθερή οικονομία, ως μέλος της Ε.Ε., με ικανοποιητικές αποδόσεις που μπορούν να βρεθούν μόνο σε αναδυόμενες αγορές, επομένως βλέπουμε ότι υπάρχει μία ευκαιρία. Η Hines μπήκε στην ελληνική αγορά νωρίς, έχτισε τη δική της ομάδα, έχτισε επίσης σχέσεις στην ελληνική αγορά και τώρα είμαστε ένας τοπικός παίκτης και είμαστε εδώ για να μείνουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί η Credit Suisse περιμένει νέο «πόνο» στις μετοχές – Τι προτρέπει τους επενδυτές να κάνουν

Τηλέμαχος Λαβίδας: Γιατί η ΑΜΚ των €58 εκατ. είναι κομβική για τη Lavipharm

Πλειστηριασμοί: Λάκης Γαβαλάς και Ανθή Αγούδημου πάλι στο στόχαστρο