Εντός του Ιουλίου, μετά και τις σχετικές εγκρίσεις, αναμένεται να ‘’τρέξει’’ η νέα αύξηση κεφαλαίου της Premia Properties έως 75 εκατ. ευρώ, η τρίτη το τελευταίο διάστημα που δρομολογεί η εταιρεία υπό τη νέα διοίκηση του Ηλία Γεωργιάδη, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος, καθώς και τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης.

«Η Premia είναι μία φιλόδοξη εταιρεία με στόχο τα επόμενα τρία χρόνια να φτάσει σε αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων τα 500 εκατ. ευρώ και σε ορίζοντα πενταετίας 1 δισ. ευρώ», ανέφερε χθeς σε σχετική παρουσίαση της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Κώστας Μαρκάζος.

«Θέλουμε να φτιάξουμε μία εταιρεία, ευρέως γνωστή στο επενδυτικό κοινό προσφέροντας μία εναλλακτική επένδυση στο real estate. Πέραν του τομέα εισοδήματος, δεν αποκλείουμε να προχωρήσουμε επιλεγμένα και στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων σε συνεργασία με τρίτους εταίρους. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη διασπορά μας, ενώ είναι πιθανό, ο βασικός μέτοχος να πέσει κάτω του 50%».

Η στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι πολύ συγκεκριμένη. «Αθόρυβα έχουμε μπει στα logistics, όπου έχουμε ήδη ένα μεγάλο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο, με αποδόσεις πάνω από 8%.

Η αξία της εταιρείας, με τις νέες προσθήκες ακινήτων αλλάζει κάθε τρίμηνο και οι αποδόσεις που ψάχνουμε είναι πάνω από 7%».

Ο κ. Μαρκάζος ανέφερε ότι στόχος είναι η Premia να αναπτυχθεί με διαφόρους τρόπους στο μέλλον, χρησιμοποιώντας όλες τις εναλλακτικές, αύξηση κεφαλαίου, ομολογιακές εκδόσεις, εισφορές περιουσιακών στοιχείων από τρίτους ή ακόμη και εξαγορές άλλων εταιρειών. Η εταιρεία εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις σε logistics, big boxes και κτίρια κοινωνικού ενδιαφέροντος, χωρίς να αποκλείεται -σε δεύτερη όμως φάση- η επέκταση και σε άλλους τομείς (π.χ. οικιστικά ακίνητα).

«Μόνο το ΣΔΙΤ των σχολείων θα μας δώσει 135 εκατ. ευρώ τα επόμενα 20 χρόνια εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ θα είναι καθαρά. Στα logistics είμαστε τοποθετημένοι σε Θριάσιο, Μαγούλα, Ασπρόπυργο κι έχουμε επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη. Αναγκαστικά λόγω του (μικρού) μεγέθους της ελληνικής αγοράς πρέπει να επεκτεινόμαστε και σε άλλους κλάδους».

Ο κλάδος των logistics που είναι στρατηγικός για την εταιρεία αφορά ήδη χώρους συνολικής επιφάνειας 103.000 τ.μ. και μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να φτάσει στα 200.000 τ.μ.. Σε σχέση με την αξία του χαρτοφυλακίου ο στόχος παραμένει για 200 εκατ. ευρώ φέτος.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου με εισφορές ακινήτων και μετρητά, ο κ. Μαρκάζος ανέφερε ότι οι σχετικές εγκρίσεις αναμένονται έως τις αρχές Ιουλίου, «ώστε στη συνέχεια να τρέξει η διαδικασία. Τα κεφάλαια της αύξησης τα θέλουμε αποκλειστικά για ανάπτυξη και όχι για την εξόφληση δανεισμού».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι πιθανή η μετατροπή της εταιρείας σε Επενδυτική Ακινήτων, ο ίδιος δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα 

Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής 

Γκρεμίστηκε η μετοχή της Coca Cola μετά το «άδειασμα» του Κριστιάνο Ρονάλντο 

Ασία: Εμβολιαστείτε και κερδίστε… κότες, αγελάδες ακόμα και διαμερίσματα