Μια σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξετάζεται από την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που χθες ανακοίνωσε επένδυση 4 δισ. ευρώ στην Blueground.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό επενδυτικό fund του Άμπου Ντάμπι, ADQ, επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ, που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ADQ μέσω του steering committee, όπου εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ Χάρης Λαμπρόπουλος, «εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Τσακίρης είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τον προηγούμενο Μάιο υπογράψαμε μέσω της HDBI – ΕΑΤΕ διμερή συμφωνία με την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να επενδύσουν 4 δισ.ευρώ στη χώρα.

Χθες η ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων και αναμένεται να την υποστηρίξει στην επίτευξη του στόχου της να επεκταθεί σε 50 χώρες έως το 2025.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΤΕ Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό τον καιρό, αλλά και να τους συγχαρώ για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Αυξάνει θέσεις στις ελληνικές μετοχές

Δρ. Αλέξης Παπαλεξόπουλος στο newmoney: «Η ενεργειακή κρίση θα επιμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια»

Σε νέα αβεβαιότητα ο διαγωνισμός για την υπόγεια αποθήκη Καβάλας