Το 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο μεγάλο project, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο Νέο Φάληρο που αφορά την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος μικτής χρήσης από την 3V A.E.. O όμιλος AVAX από κοινού με την Dimand ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για το έργο, καταλήγοντας σε συμφωνία για την απόκτηση σε ορίζοντα 12 μηνών ποσοστού συμμετοχής 15% και 55% αντίστοιχα στην 3V Α.Ε. (70% συνολικά), η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου των σχεδόν 19 στρεμμάτων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πιο γνωστά και παλιά, ελεύθερα ακίνητα της περιοχής, το ακίνητο «ΒΕΛΚΑ» ιδιοκτησίας των οικογενειών Ιωάννου και Δαυίδ, για το οποίο στο μακρινό παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του ’00 είχαν γίνει προσπάθειες αξιοποίησής του, είτε μεμονωμένα από την τότε J&P ΑΒΑΞ, είτε και σε συνεργασία με τρίτους εταίρους, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν στη συνέχεια.

Τώρα, δύο δεκαετίες μετά και με την αγορά ακινήτων να παρουσιάζει εκ νέου ενδιαφέρον λόγω και των βιοκλιματικών νέων σύγχρονων κτιρίων που κατασκευάζονται σταδιακά στην αγορά, η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου που βρίσκεται και στην αρχή της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας» επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ετσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας η Dimand έχει αποκτήσει το 18% της 3V με προοπτική να φτάσει το 55% και η AVAX Development το 5% με προοπτική να φτάσει το 15%, ο Χρήστος Ιωάννου παραμένει με ένα 20%, ενώ με το υπόλοιπο 10% συμμετέχει η κ. Δήμητρα Δαυίδ.

Η εταιρεία 3V Α.Ε. διαθέτει στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και στην ευρύτερη περιοχή του δημοπρατηθέντος μέσω ΣΔΙΤ Κέντρου Καινοτομίας, οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. με οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος 57.450 τ.μ.. Επί του ακινήτου θα αναπτυχθεί κατόπιν επανασχεδιασμού ένα συγκρότημα μικτής χρήσης κυρίως γραφεία με σκοπό την εκμετάλλευσή του. Η αξία του project για το συνολικό ύψος της επένδυσης στο ακίνητο αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ., με ανοικτή και τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης EBRD, που αποτελεί ως γνωστόν θεσμικό εταίρο της εταιρείας».

Στην παρούσα φάση δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια συμφωνία με ενδιαφερόμενους μισθωτές, κάτι που αναμένεται προσεχώς δεδομένης και της ζήτησης για κτίρια γραφείων με «πράσινα» χαρακτηριστικά, πολύ περισσότερο δε, στη συγκεκριμένη περιοχή όπου οι προοπτικές τώρα διαφαίνονται και πιο υποσχόμενες σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Άλλωστε, η ίδια η Dimand επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έχοντας μάλιστα «χτίσει» συνεργασίες και με ισχυρούς «παίκτες» όπως οι Grivalia, ΕBRD, Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και μόλις πριν από λίγες ημέρες με την Premia Properties, με σκοπό μεγάλα projects στην ευρύτερη περιοχή, όπως την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, τον Πύργο Πειραιά και τα οικιστικά projects επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Επιπλέον, η εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο είναι μεταξύ των τεσσάρων σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το ΣΔΙΤ του Κέντρου Καινοτομίας στο πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ.

Aπό την πλευρά του και ο όμιλος AVAX, εντατικοποιεί την παρουσία στον τομέα του real estate, τόσο στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων όσο και σε νέα οικιστικά projects, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό του οικόπεδα εντός κι εκτός Αττικής.

Διαβάστε ακόμη:

JPMorgan: Τα διαγράμματα που εξηγούν το χάος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Τα 10 πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας – Πόσο πληρώνουν (λίστα)

Moody’s: Η Ελλάδα διαθέτει τη δυναμική να εμφανίσει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα