Ο Τζιμ Κράμερ, δημοσιογράφος και πρώην διαχειριστής hedge fund, συμβουλεύει το μυστηριώδη νικητή του Powerball πως να επενδύσει σωστά τα νέα του κέρδη. Κέρδη τα οποία αγγίζουν τα 731,1 εκατομμύρια δολάρια.

Το Powerball είναι ένα αμερικανικό τυχερό παιχνίδι που μοιράζει τρελά κέρδη. Ένας υπερτυχερός αυτή την εβδομάδα κατάφερε να κερδίσει το έκτο μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία του παιχνιδιού. Η ταυτότητα του, ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστη.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως μέχρι στιγμής είναι πως το τυχερό λαχείο πωλήθηκε σε ένα κατάστημα στο Μέριλαντ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτεία είναι από τις λίγες σε ολόκληρη την Αμερική που δίνει το δικαίωμα στους τυχερούς να διατηρήσουν ανώνυμη την ταυτότητά τους.

Πώς αξιοποιείται σωστά ένα τόσο μεγάλο ποσό; 

Σύμφωνα με τον Κράμερ, εφόσον ο μυστηριώδης τυχερός είναι και επισήμως πλέον εκατομμυριούχος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάται είναι να μην ξοδεύει άσκοπα τα χρήματά του και κυρίως να μην … ρισκάρει. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Ποιος χρειάζεται να ρισκάρει όταν είναι ήδη πλούσιος; Αμύθητα χρηματικά ποσά σαν και αυτό δεν μοιράζονται απλόχερα κάθε μέρα.»

Για τον λόγο αυτό, προειδοποιεί πως ο τυχερός οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός με τα επόμενα επενδυτικά του βήματα. Ο πραγματικός κίνδυνος για κάποιον που μόλις εξασφάλισε περιουσία εννέα ψηφίων είναι ο πληθωρισμός, ειδικά ο υπερπληθωρισμός.

Πού να επενδύσετε

Τα περιουσιακά στοιχεία που θα είναι ανθεκτικά έναντι του υπερπληθωρισμού είναι τα ισχυρά νομίσματα, τα ακίνητα αλλά και τα έργα τέχνης. Ο Κράμερ προτείνει ο νέος εκατομμυριούχος να μετατρέψει το 5% των κερδών του σε χρυσό. «Μην αποθηκεύετε τις ράβδους χρυσού στο σπίτι σας. Βάλτε τες σε θυρίδες σε διαφορετικές τράπεζες ακόμη και στο εξωτερικό.» υποστηρίζει στο Mad Money του CNBC.

Συνιστά επίσης να επενδύσει ένα ακόμη  5% στο bitcoin αφού ορισμένοι επενδυτές το χαρακτηρίζουν ως μια καταπληκτική αντιστάθμιση πληθωρισμού που ανταγωνίζεται το χρυσό. Το μεγαλύτερο, ωστόσο, μέρος των κερδών ο τυχερός να το επενδύσει στην αγορά ομολόγων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα βραχυπρόθεσμα δημοτικά ομόλογα του Μέριλαντ. Εκεί «τα επιτόκια ομολόγων είναι τόσο χαμηλά που πρέπει να μείνεις μακριά από οτιδήποτε είναι μακροπρόθεσμο. Αν οι τιμές αυξάνονται, πρέπει να είσαι έτοιμος.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Διαρκούν τα αποθέματα;

Πού δεν θα πρέπει να ξοδέψει πολύτιμη ενέργεια ο υπερτυχερός του λαχείου; Μα φυσικά στο χρηματιστήριο και στην αγορά μετοχών!

«Όταν είστε ήδη πλούσιοι, μην τοποθετείτε περισσότερο από το 20% των περιουσιακών σας στοιχείων στο χρηματιστήριο. Ποιος ο λόγος; Εκτός και αν το κάνατε για δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του CNBC.

Οι εταιρείες στις οποίες προτείνει να επενδύσει είναι κυρίως εταιρείες με μακρά ιστορία καταβολής μερισμάτων όπως είναι τα Abbott Laboratories, η Walmart και η PepsiCo.

Ο δημοσιογράφος κλείνοντας τη συζήτηση αυτή, απευθυνόμενος στο μυστηριώδη υπερτυχερό του υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά: «Μόλις κερδίσατε το τζάκποτ, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ρισκάρετε για να κερδίσετε χρήματα και να γίνετε πλούσιος. Για αυτό μην το κάνετε! Δεν χρειάζεται να κερδίσεις το τζάκ ποτ δεύτερη φορά.»

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοκίνητα plug-in: Οι κανόνες για την καλή λειτουργία τους μήνες του χειμώνα

Γιάννης Καντώνιας: Ο «βασιλιάς των χαλιών» και το στοίχημα της πράσινης ενέργειας