Eχοντας ήδη ολοκληρώσει εντός του 2023 ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία του ομίλου, η Zeus International Hotels & Resorts προχωρά σε επιπλέον επενδύσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων του εντός κι εκτός Ελλάδος, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει και την πολιτική των εξαγορών.

«Τα ραντάρ μας είναι ανοικτά είτε για νέες ιδιοκτησίες είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις», ανέφερε χθές σε σχετική παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χάρης Σιγανός, «ενώ και οι μονάδες που έχουμε ήδη εξαγοράσει έχουν περαιτέρω δυνατότητες επέκτασης, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μας».

Σε επίπεδο μεγεθών και ως προς τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου πέρυσι, τα κέρδη πρό φόρων τόκων και αποσβέσων (EBITDA) διαμορφώθηκαν μεταξύ 22- 23 εκατ. ευρώ, με τον στόχο του 2024 να αντιστοιχεί σε επίπεδα άνω των 30 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο τζίρου για τα ξενοδοχεία που είναι στην ιδιοκτησία της Zeus στόχος είναι να κινηθεί πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επισημαίνεται εδώ ότι ο όμιλος προσεγγίζει αυτή την στιγμή τα 2.600 ιδιόκτητα δωμάτια, σε ξενοδοχεία βίλλες και bungalows, ενώ στο σύνολο αν ληφθούν και τα δωμάτια τρίτων, ο αντίστοιχος αριθμός φτάνει τις 4.000, με την Zeus να προσθέτει τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση κοντά στα 500- 600 δωμάτια στο χαρτοφυλάκιό της. «Στρατηγικά, ξεκινήσαμε προ δεκαετίες σε επίπεδο μάνατζμεντ και πλέον έχουμε 9 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με κινήσεις που έχουν υλοποιηθεί την τελευεταία 6ετία, άρα η ανάπτυξή μας χαράσσεται είτε με ιδιότκητες μονάδες είτε με μακροχρόνιες μισθώσεις, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να ελέγχουμε και την πορεία της κάθε επένδυσης είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως μακροχρόνιοι μισθωτές. Αυτή την στιγμή ο όμιλος έχει αναπτυχθεί σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ρουμαία, Ιταλία και Κύπρο) και σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργούμε αυθεντικές εμπειρίες διαμονής, συνδέοντας και την τοπική κουλτούρα κάθε προορισμού.», ανέφερε χθές ο κ. Σιγανός.

Ερωτηθείς για την πορεία των κρατήσεων φέτος ο ίδιος ανέφερε ότι «η τάση είναι ανοδική, ο κλάδος όμως είναι τόσο ευαίσθητος και πολυπαραγοντικός που είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για υψηλότερες επιδόσεις έναντι του 2023. Η ουσία όμως είναι ότι η Ελλάδα ανεβαίνει ως προορισμός κι έστω κι αν σήμερα βρισκόμαστε σε μία γεωπολιτική συγκυρία όπου βασικές ξένες αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές- όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ- παρόλ’ αυτά τα νούμερα της Ελλάδας είναι ιστορικά υψηλά. Αργά ή γρήγορα όταν ομαλοποιηθούν οι γεωπολιτικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει και ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Αρα το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε αισιόδοξοι, όμως από την άλλη δεν είμαστε της λογικής ότι φέτος θα γίνει… χαμός. Χρειάζεται δέσμευση και πίστη στη δουλειά που κάνουμε όλοι μας στον τουρισμό σοβαρότητα, συνέπεια και να προχωρήσουμε βήμα βήμα».

Η Zeus International προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε σημαντικές ενέργειες, όπως την εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη αλλά και επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα επιπλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Η παρουσία μας στην Ιταλία σηματοδοτεί και το επεκτατικό «άνοιγμα» του ομίλου για την επόμενη μέρα, γιατί σε όποιον προορισμό έχουμε φτάσει δεν έχουμε μείνει στο ένα ξενοδοχείο», σχολίασε ο κ. Σιγανός, προσθέτοντας επίσης ότι η εξαγορά του Lazart στη Θεσσαλονίκη «αποδεικνύει και τη δέσμευσή μας στον προορισμό. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στη συμπρωτεύουσα έχει πολύ μέλλον».

Πλέον, το επενδυτικό πλάνο της Zeus International προβλέπει την αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025, ενώ ήδη υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία. Επιπλέον, η Zeus International ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων, ενώ η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, με την προσθήκη νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών σε όμορη έκταση που έχει αγοραστεί η μονάδα να φτάσει στην επόμενη διετία τα 250 δωμάτια. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, στο Dolce Attica Rivera, με τη δημιουργία Aqua Park και Adventure Park και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay με τη δημιουργία 35 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και ένα Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Για το Αjul υπάρχει άδεια για ανάπτυξη άλλων 160 bungalows και βιλλών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ζeus, η ανακαίνιση και η επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, έχουν ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες. Αυτές οι στρατηγικές συνεργασίες αντιπροσωπεύουν την προτίμηση της Zeus International για τοπικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω της εισροής επιπλέον εσόδων. Μάλιστα, ο Chief Financial Officer Vice President of BoD, κ. Μανούσος Τσουχλαράκης, επεσήμανε ότι η Zeus έχει προχωρήσει μέσα στην τελευταία τετραετία στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ..

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στους εργαζομένους του ομίλου, επισημαίνοντας ότι «δε δουλεύουμε μόνο τις υποδομές που αφορούν τον πελάτη αλλά και τους εργαζομένους μας και στα πλαίσια αυτά αναπτύξαμε νέα δωμάτια προσωπικού- μόνο στο Mirabello και το Αjul προστέθηκαν φέτος περίπου 250 κλίνες προσωπικού. Το 70% των στελεχών του ομίλου είναι από την ίδια τη Zeus, ενώ ποσοστό κοντά στο 50% των νέων εργαζομένων εξελίσσεται με μόνιμη θέση εργασίας μέσα στον όμιλο, ο οποίος είναι εργοδότης άμεσα και έμμεσα σε 3.500 οικογένειες».

Διαβάστε ακόμη

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 15 Μαΐου ο επαναληπτικός εκούσιος πλειστηριασμός (pics)

Ο χαμογελαστός Κολωνακιώτης καταπίνει τον θυμωμένο μπουμπουριστό, έκλεισε το deal της Κέρκυρας, η Prodea πυργοδέσποινα στο Ελληνικό και το… mon amour γράμμα στον ΑΔΜΗΕ

Ξεκινούν με… ψιλά γράμματα τα νέα μέτρα για τα Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ