Σε αναδίπλωση προχωρά η ACS courier αναφορικά με την τιμολογιακή της πολιτική για την οποία ελέγχεται απ’ τη ΓΓ Εμπορίας και Καταναλωτή κατόπιν των καταγγελιών που υπέβαλαν ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.

Κάτι που φάνηκε απ’ την ανακοίνωση που εξέδωσε ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος του Ομίλου Quest (θυγατρική του οποίου είναι η ACS) κ. Θεοδωρος Φέσσας.

Ο κ. Φέσσας, Πρόεδρος επίσης του ΣΕΒ, κάνει λόγο για έκτακτη χρέωση που τελικά δεν θα ισχύσει προαναγγέλοντας παράλληλα επαναξιολόγηση σε πρώτη φάση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας εντός του μήνα και σε δεύτερη φάση της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας.

Ο ίδιος δικαιολογεί τις «έκτακτες χρεώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει στο αυξημένο κόστος λειτουργίας που προκαλούν οι συνθήκες της σημερινής κρίσης…

Το οξύμωρο δε είναι ότι παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν απαντά στην ουσία της καταγγελίας που υπεβλήθη στις αρμόδιες Αρχές που σήμερα πραγματοποίησαν «έφοδο» στην εταιρεία ώστε να διαπιστωθεί εάν τίθεται όντως θέμα αισχροκέρδειας βάση και τις πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις, αναφέρεται σε «συκοφαντικά δημοσιεύματα» που στοχοποιούν την ACS…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου του Ομίλου Quest έχει ως εξής:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η θυγατρική μας εταιρεία ACS Courier έχει γίνει στόχος διαφόρων συκοφαντικών δημοσιευμάτων, παρά την προσπάθειά της να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου στα σπίτια.

Η ACS και τα καταστήματά της λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες, που οφείλονται εκτός από την μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματα της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Συνεπώς η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της την 1/4/20 δεν θα ισχύσει».