Στην πώληση της Reebok στην Authentic Brands Group προχωρά η Adidas, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών επικεντρώνεται στις δραστηριότητες του βασικού της εμπορικού της σήματος.

Η Authentic Brands Group αγοράζει το brand αθλητικών παπουτσιών έναντι 2,1 δισ. ευρώ, όταν το 2006 η Adidas την είχε αγοράσει έναντι 3,8 δισ. δολαρίων, με σκοπό να ενισχύσει τις επιδόσεις της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Nike, αλλά οι υποτονικές επιδόσεις της προκάλεσαν επανειλημμένες εκκλήσεις από τους επενδυτές να προχωρήσει στην πώλησή της.

Στο μεταξύ, η Adidas κατάφερε να μειώσει την κυριαρχία της Nike στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις συνεργασίες με διασημότητες όπως ο Kanye West, η Beyonce και ο Pharrell Williams.

Η Reebok θα διατηρήσει την έδρα της στη Βοστώνη και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Ευρώπη και στη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Authentic Brands Group, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με την Adidas κατά το μεταβατικό στάδιο.

Μέσα σε 11 χρόνια, η ABG έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 30 labels που είναι διαθέσιμα σε περίπου 6.000 καταστήματα. Μεταξύ αυτών οι αλυσίδες ένδυσης Aéropostale και Forever21, καθώς και το περιοδικό Sports Illustrated.

“Είχαμε βάλει στο στόχαστρό μας τη Reebok εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους φέρνουμε αυτή την εμβληματική μάρκα στο όμιλο”, δήλωσε ο Jamie Salter, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ABG.

Τον περασμένο μήνα, η ABG κατέθεσε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ μετά από ένα έτος ισχυρής αύξησης των κερδών της.

Η Adidas ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις της Reebok κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν στα 823 εκατ. ευρώ από 600 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και πως σημείωσε καθαρά κέρδη 68 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών ζημιών 69 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η πώληση δεν είχε καμία επίπτωση στις οικονομικές της προοπτικές για το τρέχον έτος ή για τους στόχους που έχει θέσει στην πενταετή στρατηγική που ανακοίνωσε τον Μάρτιο.

Η Adidas δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των 2,1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί σε μετρητά κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, που αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε περισσότερα

«Ραβασάκια» με κατ’ εκτίμηση ΕΝΦΙΑ σε επιχειρήσεις

Politico: Πόσα εκατ. μας κοστίζουν τα «κεφάλια» της ΕΕ για να ταξιδεύουν με τζετ

Έτσι θα βρείτε την αντικειμενική αξία στο ακίνητό σας – Βήμα βήμα η διαδικασία