Διαδοχικές είναι οι εξελίξεις για την εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq Advent Technologies. Λίγες μόλις ημέρες μετά από την επίσημη έναρξη της συνεργασίας της με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για ανάπτυξη κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και την υπογραφή συμφωνίας με τρία κρατικά αμερικανικά εργαστήρια, η ελληνικών συμφερόντων καινοτόμος εταιρεία –η οποία ιδρύθηκε το 2006 στην Πάτρα και μετέφερε την έδρα της το 2012 – ανακοίνωσε την δημιουργία νέας εγκατάστασης έρευνας και παραγωγής προϊόντων στην Μασαχουσέτη (Hood Park, Charlestown).

Ο σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης για την Advent Technologies είναι να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων MEA (membrane electrode assembly), συμπεριλαμβανομένης της fuel cell τεχνολογίας HT-PEM (high-temperature polymer electrolyte membrane) για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το HT-PEM αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια πρωτοποριακή τεχνολογία για την «βαριά» αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά επίσης και για την αεροπορία και για τις φορητές και εκτός δικτύου εφαρμογές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Advent προσλαμβάνει μηχανικούς και τεχνικούς για τη νέα της εγκατάσταση στη Βοστώνη, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και αυξάνοντας παράλληλα το προσωπικό της στο Livermore της Καλιφόρνια.

Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Advent, δήλωσε ότι από την ημέρα της εισόδου της στην αμερικανική χρηματαγορά, η εταιρεία έχει διαπιστώσει σημαντικό ενδιαφέρον από τη βιομηχανία για την τεχνολογία κυψελών καυσίμου HT-PEM και πρόσθεσε: «Ακολουθώντας τον στόχο μας μετά την σύναψη συμφωνιών στις ΗΠΑ, επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την ανάπτυξη των προϊόντων μας. Η προσθήκη της εγκατάστασης στο Hood Park έρχεται την κατάλληλη στιγμή και θα είναι σημαντική για τις προσπάθειες της Advent να γίνει μια παγκόσμια εταιρεία πράσινης ενέργειας με υπερσύγχρονα προϊόντα.»

Διαβάστε ακόμη:

Κούρεμα και αποζημίωση ενοικίου -αναδρομικά- και για τις νέες επιχειρήσεις

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Τo real estate κινείται στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» τώρα