search icon

Επιχειρήσεις

Aegean: Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 6,30 ευρώ από την Eurobank

Το outlook είναι αισθητά λιγότερο αβέβαιο σε σχέση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες

Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 6,30 ευρώ (η σημερινή τιμή βρίσκεται στα 5,1 ευρώ) δίνει για τη μετοχή της Aegean η Eurobank Equities, η οποία ποντάρει στην ισχυρή ανάκαμψη του τουριστικού και αεροπορικού κλάδου από την πρόσφατη πανδημική κρίση.

Παρότι το 2021 η πτητική δραστηριότητα της ελληνικής εταιρείας κυμάνθηκε στο -42% σε σχέση με το 2019 (έσοδα -48% σε σχέση με το 2019), υπάρχουν εύλογες προσδοκίες για σημαντική αύξηση των εσόδων κατά το φετινό έτος, ως απόρροια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και του ανοίγματος της αγοράς.

Υποθέτοντας ότι η χωρητικότητα των αεροπλάνων θα φθάσει το 89% των φυσιολογικών επιπέδων, η Εurobank προσδοκά σε έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2022, κάτι που μεταφράζεται σε -13% σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα. Άλλωστε, η πλήρης επιστροφή στα επίπεδα του 2019 αναμένεται για το επόμενο έτος, δηλαδή το 2023.

Όσον αφορά τη ζήτηση, το momentum των κρατήσεων είναι αρκετά ισχυρό, κάτι που αποδίδεται στη μεγάλη προσμονή των καταναλωτών για ταξίδια. Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρξει κορύφωση της ζήτησης. Ωστόσο, η προβλεψιμότητα για το φθινόπωρο είναι χαμηλή, εξαιτίας του φόβου για νέο κύμα Covid αλλά και των ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων.  

Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank Equities εκτιμά ότι η Aegean εξέρχεται πιο δυνατή από την περιπέτεια της Covid, χάρη στις κινήσεις αυτο-προστασίας (έλεγχος δαπανών, νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερη ευελιξία), στην κρατική στήριξη των 120 εκατ. ευρώ και στην αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων (ΑΜΚ) κατά 60 εκατ. ευρώ.  Ως εκ τούτου, το outlook είναι αισθητά λιγότερο αβέβαιο σε σχέση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες. 

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ναυαγεί ο διαγωνισμός πώλησης, αλλάζει ρότα η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

Ο ανασχηματισμός (που δεν βλέπω), ο Ευκλείδης «σφύριξε», η Αττική Οδός Νο2, η Volterra πάει στη ΔΕΗ και η Εθνική τράπεζα (ξανα)πουλάει… την Ευρώπη 

Cryptos: Πώς και γιατί χάθηκαν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 6 μήνες

 

Exit mobile version