search icon

Επιχειρήσεις

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της BMW – Στο 9,8% το περιθώριο κέρδους

Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από τις επιδόσεις του γ' τριμήνου

Καλύτερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της BMW στο γ’ τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των premium μοντέλων αντιστάθμισαν την ευρύτερη αδυναμία του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε περιθώριο κέρδους 9,8% έναντι των προβλέψεων περί 9,63%, με αποτέλεσμα να «θάψει» τις συνέπειες από τα υψηλότερα επιτόκια, τη μειωμένη ζήτηση και τον επίμονο πληθωρισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Βάλτερ Μερτλ, σχολίασε ότι η διοίκηση παραμένει «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για το μέλλον, ενώ αποκάλυψε ότι οι παραγγελίες για τα νέα μοντέλα «χτίζουν» ένα θετικό momentum για το 2024.

Στον απόηχο αυτών, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 3,1% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επεκτείνοντας το +12% του φετινού έτους. Υπενθυμίζεται ότι οι ανταγωνίστριες Mercedes και Volkswagen χάνουν από 5% και 10%, αντίστοιχα, μέσα στο 2023.

«Η BMW παραμένει αισιόδοξη για τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις» παραδέχεται η εταιρεία αναλύσεων Bernstein, επικαλούμενη τους υγιείς όγκους συναλλαγών. «Δεν βλέπουμε κάποιον κίνδυνο».

Οι πωλήσεις των premium μοντέλων αυξήθηκαν κατά 5,8% στο γ’ τρίμηνο και έφθασαν τα 621.699 οχήματα, με το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στις συνολικές πωλήσεις να φθάνει στο 15,1%.

Στην Ευρώπη, οι παραδόσεις οχημάτων ενισχύθηκαν κατά 12,4%, ενώ στις ΗΠΑ η άνοδος ανήλθε στο +7,6%. Αντίθετα, στη «χρυσή» αγορά της Κίνας, από την οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό όλες οι γερμανικές εταιρείες, καταγράφηκε μείωση κατά 1,8%.

Διαβάστε ακόμα

Η ταραχή, το τέλος και η βροχή αγωγών για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βόλτες του Νίκου Α στα τραπέζια και οι μπίζνεσμεν του ΤΕΕ, τα κακά ξεμπερδέματα με τον Αntenna και η ημέρα-κλειδί της Alpha Bank

«Athenaeum Palace & luxury suites»: Μετά τη φωτιά οι τίτλοι τέλους με… βαρύ σφυρί €15,57 εκατ. (pics)

Συμφωνία ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος – Στα 200 εκατ. ευρώ το deal με την Currys

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version