Ο βραχίονας μίσθωσης αυτοκινήτων της Societe Generale SA, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή εταιρεία ALD Automotive, συμφώνησε να εξαγοράσει τον ανταγωνιστή LeasePlan από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της TDR Capital σε μια συμφωνία αξίας 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια)!

Οι μέτοχοι της LeasePlan θα λάβουν 2 δισ. ευρώ σε μετρητά καθώς και μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 30,75% του νέου ομίλου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου.

Η ALD θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εν μέρει μέσω έκδοσης δικαιωμάτων 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αναλάβει η Societe Generale.

Η συγχώνευση πρόκειται να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κολοσσό στην κινητικότητα, με συνολικό στόλο περίπου 3,5 εκατομμυρίων οχημάτων.

Οι γαλλικές τράπεζες αγωνίζονται για να αποκτήσουν ένα μερίδιο από την ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης, όπου η υψηλότερη κερδοφορία βοηθά τους δανειστές να επιδιορθώσουν τις αποδόσεις που παρασύρονται από μια δεκαετία χαμηλών επιτοκίων και υψηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Οι μετοχές της SocGen κέρδισαν έως και 1,35% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, ενώ η ALD’s σημείωσε άλμα 7,59%.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto