Επιχειρήσεις

Άκτωρ: Προχωρούν τα έργα στο εξωτερικό – Ολοκληρώθηκε αυτοκινητόδρομος στην Τσεχία

  • newsroom


Συμμετείχε με ποσοστό 33,34% στην κοινοπραξία SILNICE.CZ + AKTOR SA για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ι/57 στην Τσεχία - Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Η ΑΚΤΩΡ ΑΕ, η μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε όρους κύκλου εργασιών, συμμετείχε στην κοινοπραξία SILNICE.CZ + AKTOR SA για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ι/57 στην Τσεχία, ο οποίος ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί τμήμα του διεθνούς άξονα Ostrava-Opava-Krnov-Bartultovice που συνδέει τη χώρα με την Πολωνία, με συνολικό μήκος οδοποιίας τα 7.742 χλμ.

Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε στην κοινοπραξία σε ποσοστό 33,34%, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού αντικειμένου της σύμβασης, το οποίο περιλάμβανε 5 γέφυρες, 3 κάτω διαβάσεις και σημαντικό αριθμό μετατοπίσεων πλευρικών δικτύων και εγκατάστασης.

Το οδικό έργο Ι/57 αποτελεί μία νέα υποδομή μείζονος σημασίας για τη χώρα καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή πλέον μετακίνηση των πολιτών της, απαντώντας παράλληλα στην ανάγκη σύγχρονων υποδομών που να μπορούν να καλύψουν τη συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία και τη μείωση του χρόνου διέλευσης.

Με αφορμή την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία, ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ολοκλήρωση και παράδοση του οδικού έργου Ι/57 στην Τσεχία. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη χώρα το οποίο πέρα από την αναβάθμιση των οδικών αρτηριών της Τσεχίας έρχεται να συμβάλλει καθοριστικά και στη μείωση των ρύπων στην πόλη του Krnov. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί άλλο ένα έργο υψηλής αρτιότητας που πιστοποιεί, τη βαθιά εμπειρία της εταιρείας στον κλάδο, τη μοναδική τεχνογνωσία των ανθρώπων της αλλά και τη δυναμική της ΑΚΤΩΡ η οποία ανακτά όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διαδραματίσει ξανά, πρωταγωνιστικό ρόλο στις κρίσιμες υποδομές τόσο σε εθνικό και όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη:

Αλεξάντερ Χαντιταγκί: Ο Ιρανοκαναδός επενδυτής που θα παίξει «μπάλα» στις εκτάσεις «φιλέτα» της Β. Ελλάδας

CNN: Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι η φέτα

ΔΕΗ: Είσοδος στα telecoms με πιλοτικό σχέδιο στο Περιστέρι αρχές του 2022