Σε συμφωνία με τη Yeonama Holdings για την απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ, κατέληξε ο όμιλος Allwyn, συμφερόντων Karel Komarek.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Allwyn, όπως έχει μετονομαστεί η SAZKA Entertainment, το ύψος της συναλλαγής ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%.

Λαμβανομένου υπόψη του καθαρού χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία διαμορφώνει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal, δήλωσε:

«Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του OPAP ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη».

Η Allwyn, όπως μετονομάστηκε η Sazka Group, λειτουργεί σήμερα λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός: Ανάκαμψη με πρόβλεψη για 80% του 2019 στη ζήτηση για ταξίδια φέτος στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες σε πολυετές σημείο καμπής – Αφήνουν πίσω τους κινδύνους

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς βγάζει τα περισσότερα εκατομμύρια έξω από τα παρκέ