Sponsored Content

Νοιάζομαι. Νοιαζόμαστε. Λέξεις που λέμε συχνά, ιδίως σε καιρούς δύσκολους, όταν οι συνάνθρωποί μας και το περιβάλλον πλήττονται και δοκιμάζονται σε ακραίο βαθμό. Νοιαζόμαστε. Το λέμε, και τις περισσότερες φορές το εννοούμε. Συχνά δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας και άλλες φορές μας λείπει η κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε κάποιον που να μας δώσει την ώθηση, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη. Επειδή πραγματικά “We care”. Μια φράση που το efood μας βοηθά να μετατρέψουμε σε πράξη, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες.

Προκειμένου μάλιστα να παρακινήσει τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες που επισκέπτονται σε καθημερινή βάση την πλατφόρμα του, δημιούργησε το Love Delivered. Στόχος να υλοποιήσει μαζί τους μια σειρά από δράσεις που θα βοηθήσουν άμεσα το έργο της κοινωνικής συνεισφοράς. Έτσι ώστε το νοιάξιμο να γίνει μια στάση ζωής και να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που επιθυμούμε.

Με το πρόγραμμα Love Delivered, με έναν απλό τρόπο, με την καθημερινή μας παραγγελία μέσω του efood, μπορούμε να συνδεθούμε άμεσα με φορείς και ενέργειες κοινωνικής συμβολής, και προσφέροντας ένα μικρό χρηματικό ποσό να μοιράσουμε την αγάπη μας.


Για το κοινό καλό

Σε αυτή την εποχή που οι καταστροφικές πλημμύρες, οι σεισμοί, οι μεγάλες πυρκαγιές και η φτώχεια μαστίζουν τον πλανήτη, υπάρχει παγκοσμίως η τάση οι χρήστες που μπαίνουν σε δημοφιλείς πλατφόρμες να συνεισφέρουν για το κοινό καλό.

Όπως έχει αποδειχτεί, η πρακτική αυτή έχει ήδη υιοθετηθεί από το Zoom και το Paypal φέρνοντας ουσιαστικά αποτελέσματα. Στην πρώτη περίπτωση ενεργοποιώντας τη λειτουργία άμεσης δωρεάς για όλες τις εγγεγραμμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αγγλίας. Στη δεύτερη, δημιουργώντας στην ιστοσελίδα του μια ειδική κατηγορία για άμεση βοήθεια στους σεισμοπαθείς του Μαρόκου και τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, το efood κινητοποίησε τους χρήστες του και μαζί ανέλαβαν δράση για τις φωτιές του καλοκαιριού, που άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές. Έτσι, την ώρα που συνεχείς πυρκαγιές μαίνονταν σε διάφορα σημεία, στον Έβρο, τη Ρόδο, την Εύβοια και δεκάδες ακόμη περιοχές, μέσω του προγράμματος Love Delivered, κατάφερε να πετύχει έναν διπλό στόχο.

Πρώτον είναι ότι μπόρεσε να βοηθήσει άμεσα τους κατοίκους των περιοχών που βίωναν αυτές τις ακραίες καταστάσεις, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη και, δεύτερον, να σταθεί δίπλα, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, το έργο των οποίων είναι ανεκτίμητο. Η σχέση του efood μαζί τους δεν είναι πρόσφατη, καθώς από την αρχή της φετινής χρονιάς είχε προσφέρει το ποσό των 20.000€ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Αφιδνών (ΣΕΑΔ).

Τους τελευταίους μήνες, το efood βρέθηκε δίπλα στους πυροσβέστες στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας, στους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στις Αχαρνές αλλά και στους εθελοντές του Dog’s Voice που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να διασώσουν περισσότερα από 250 μικρά ζώα. Γεύματα, ισοτονικά και 94 κιβώτια με τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών τους ήταν η άμεση και ουσιαστική βοήθεια που προσφέρθηκε άμεσα.

Παράλληλα, υπήρξε και μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «ΔΕΣΜΟΣ», καθώς το efood και οι χρήστες του, ενίσχυσαν τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης της χώρας, με 28.300€ για τον απαραίτητο εξοπλισμό τους ο οποίος λόγω των συνθηκών που επικρατούν χρειάζεται συνεχή ανανέωση.

Πρώτα τα παιδιά

Οι κάτοικοι των περιοχών που μέσα στο 2023 δέχθηκαν μεγάλα πλήγματα, με τις πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα δύσκολη καθημερινότητα. Σε αυτές τις ιδιαίτερες περιστάσεις που οι ανάγκες έχουν πληθύνει, το efood, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης #LoveDelivered και σε συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών και συνεισφέρει όσο μπορεί, πάντα με την πολύτιμη συνδρομή των χρηστών του, έτσι ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν και πάλι άμεσα, να δημιουργηθούν σύγχρονοι χώροι εκπαίδευσης και άθλησης και να υπάρξει παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μια συλλογική προσπάθεια για ένα κοινό σκοπό, γιατί όλοι νοιαζόμαστε.