search icon

Επιχειρήσεις

Ανακάμπτουν οι old-school μοτοσυκλέτες – Άλμα 24% στις πωλήσεις της Harley Davidson –

Η εταιρεία από το Μιλγουόκι παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,78 δολαρίου ανά μετοχή

Καλύτερα των προβλεπόμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Harley Davidson στο γ’ τρίμηνο του 2022, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των θρυλικών μοτοσυκλετών εμφάνισαν μικρή πτώση. 

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία από το Μιλγουόκι παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,78 δολαρίου ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για 1,40 δολάριο. Τα έσοδα, δε, αυξήθηκαν κατά 24% και διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. δολάρια. 

Η Harley Davidson, όπως και πολλές άλλες βιομηχανίες, επέλεξε να αυξήσει τις τιμές των old-school μοτοσυκλετών, σε μια προσπάθεια μετακύλισης του αυξημένου κόστους παραγωγής. Και η «συνταγή» φαίνεται ότι αποδείχθηκε σωστή.  

Βέβαια, οι επιδόσεις δεν ήταν εξίσου ικανοποιητικές σε κάθε αγορά. Ενδεικτικά, ενώ στην Ασία καταγράφηκε υψηλή ζήτηση (+18%), οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική -η αγορά με το μεγαλύτερο μερίδιο- συνέχισαν σε υποτονικά επίπεδα (-5%), λόγω των χαμηλών αποθεμάτων στα σημεία πώλησης.  

Στην Ευρώπη, παράλληλα, οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 4%, ενώ στη Λατινική Αμερική συρρικνώθηκαν κατά 27%. Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, στο γ’ τρίμηνο διατέθηκαν 49.600 μοτοσυκλέτες -ένας αριθμός μειωμένος κατά 2% σε σχέση με πέρυσι. 

Για το σύνολο του 2022, πάντως, η διοίκηση αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 5% έως 10% με το περιθώριο κερδοφορίας να κυμαίνεται από 11% έως 12%. 

Στην προ-αγορά της Wall Street, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων, η μετοχή της Harley-Davidson ενισχύεται κατά 2,5% και ανέρχεται σε 38 δολάρια.  

Διαβάστε επίσης

Τα χρυσά διαμερίσματα του Hilton, οι προσφορές για ΛΑΡΚΟ, η νέα κίνηση του Ευτύχη Βασιλάκη και η βοήθεια του μεγάλου αδελφού στην Coca Cola 3E

Μύκονος: Το «πριγκιπικό» ακίνητο στα Ματογιάννια ξανά στο σφυρί (pic)

To top 20 των ξένων που θέλουν να αγοράσουν ακίνητο στην Ελλάδα (πίνακες)

Exit mobile version