Ανακοινώθηκε κι επισήμως η προσχώρηση του Γιάννη Παπαχρήστου στην Chipita, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν στην αγορά τον προηγούμενο μήνα με τη γνωστοποίηση της αποχώρησης του απ’ τον όμιλο της Coca Cola HBC.

Ο πρώην CEO της Coca Cola Τρία Έψιλον θα αναλάβει από τις 21 Σεπτεμβρίου τη θέση του Deputy CEO – Commercial «αναφερόμενος στον CEO, κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον κ. Παπαχρήστου στην οικογένειά μας», σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, συνεχίζοντας: «έναν άνθρωπο εργατικό, πνεύμα ανήσυχο, με αξίες, ιδέες και μεγάλη εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στα επόμενα βήματα της εταιρείας μας, για τα οποία όλοι ανυπομονούμε. Εκ μέρους των ανθρώπων της CHIPITA, του εύχομαι καλή αρχή».

Ο κ. Παπαχρήστου έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Johnson & Johnson Hellas το 1995 και εξελίχθηκε αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στο χώρο του Marketing.

Το 2000 μετακινήθηκε στη L’Oreal Hellas ως Marketing Director και συνέχισε στη L’Oreal International στο Παρίσι ως Marketing Director για τη Ζώνη 10 της Ευρώπης, που περιλάμβανε χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ελβετία, Σκανδιναβικές, Βαλτικές, Τουρκία, Ισραήλ. Από το 2005 έως το 2013 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Consumer Division σε τρεις χώρες Ουγγαρία, Ελλάδα και Ρωσία.

Το 2014 μετακινήθηκε στην Coca Cola Hellenic αναλαμβάνοντας τη θέση του Εμπορικού Γενικού Διευθυντή για τη Ρωσία. Τον Ιούλιο του 2016 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας – Κύπρου όπου και παρέμεινε μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020.

Ο κ. Παπαχρήστου είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κάτοχος ΜΒΑ από το High School of Economics της Γενεύης.