Το δρόμο της διαδικασίας εξυγίανσης έχει πάρει η Mouzenidis Travel, το γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο του ομίλου Μουζενίδη, από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στον ελληνορωσικό τουρισμό, ο οποίος έχει υποστεί τεράστιες απώλειες λόγω της κρίσης.

Η Mouzenidis Travel με έδρα στη συμπρωτεύουσα κατέθεσε χθες αίτηση προληπτικών μέτρων για λήψη προστασίας από τους πιστωτές της στο πλαίσιο διαδικασίας εξυγίανσης Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει ανακοινωθεί στους συνεργάτες του γραφείου στην Ελλάδα ότι αναστέλλεται η λειτουργία του έως τις 26 Ιουνίου. Ο Όμιλος Μουζενίδη περιλαμβάνει πληθώρα εταιρειών και γραφεία εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η αεροπορική Ellinair, η δραστηριότητα των οποίων παραμένει επί του παρόντος ως έχει τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο όμιλος αναφέρει: «Η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18 έως 26 Ιουνίου προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες. Στο στάδιο μεταβίβασης κληρονομιάς, αποτίμησης περιουσίας, μεταβίβασης υποθέσεων στη νέα διοίκηση βρίσκεται η ελληνική εταιρεία υποδοχής. Η παύση στην υπηρεσία των τουριστών στην Ελλάδα (και αποκλειστικά στην Ελλάδα) είναι προσωρινή».

Ρωσικές εταιρείες του Ομίλου Μουζενίδη, που δραστηριοποιούνται υπό το brand ′ Muzenidis Travel σε Μόσχα, Αικατερινούπολη, Αγία Πετρούπολη και Ροστόφ-ον-Ντον, συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους αδιάλειπτα και εξυπηρετούν τους τουρίστες για όλους τους άλλους προορισμούς παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη” συμπληρώνει ο Όμιλος και σημειώνει πως η παύση είναι προσωρινή.

Η ανακοίνωση σχετίζεται με τις πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Όμιλος μετά την απώλεια του ιδρυτή του, Μπόρις Μουζενίδη, τον περασμένο Μάρτιο και λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει σκληρά τον τουριστικό κλάδο, αναζητούσε στήριξη.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Μουζενίδη έχει εξελιχθεί σε έναν πλήρως καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στον τομέα των ταξιδίων, μέσω των τουριστικών γραφείων, της αεροπορικής, των ιδιόκτητων ξενοδοχείων. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη με σημαντικότατα μερίδια, συνδέει αεροπορικά – μέσω της εταιρείας του Ellinair – αποκλειστικούς προορισμούς του εξωτερικού με την Ελλάδα και συνεργάζεται με 1400 ξενοδοχειακές μοναδες σε ολόκληρη την χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Cyprus Airways: Ξεκινά και πάλι πτήσεις από τη Λάρνακα προς Θεσ/νίκη

Π. Πετρόπουλος: Διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή

Βασίλης Φουρλής στο newmoney: Αυτό είναι το σχέδιο για το Retail Park στο Ελληνικό