Σε κλίμα συγκίνησης, οδύνης και βωβού πόνου, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο -αλλά και από απόσταση, για λόγους ασφαλείας- δεκάδες φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτισαν σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, τον Μπόρις Μουζενίδη, τον ομογενή επιχειρηματία που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία.

Ο Μπόρις Μουζενίδης κηδεύτηκε στην ενορία στην οποία κατοικούσε με την οικογένειά του από το 1993, όταν ήρθε στην Ελλάδα από το ελληνικό χωριό Ημέρα της Γεωργίας, όπου είχε γεννηθεί.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη και η εξόδιος ακολουθία του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου Μουζενίδη, τελέστηκε από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα και τον πατέρα Ιωάννη από την ενορία της Νικόπολης, όπου διαμένουν πολλοί παλλινοστούντες.

Η κηδεία έγινε στα κοιμητήρια της Νέας Ευκαρπίας και επιτράπηκε η είσοδος μόνο στους στενούς συγγενείς, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, με την αστυνομία να αναλαμβάνει την τήρηση των μέτρων.

Η σορός του επιχειρηματία μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 30 Μαρτίου, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Ellinair, που ο ίδιος ίδρυσε το 2013. Η τελευταία του πτήση ήταν με τον κωδικό ELB1961, την ημερομηνία γέννησης του επιχειρηματία, που νοιαζόταν τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, προσφέροντάς τους εργασίες σε όλες της εταιρείες του ομίλου.

Στις 8 Ιουνίου ο Μπόρις Μουζενίδης θα γινόταν 61 χρονών. Πέθανε σε νοσοκομείο της Μόσχας τα ξημερώματα του Σαββάτου (27.03.2021), από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού. Στο μνημόσυνο στη Μόσχα, που έγινε στο μοναστήρι Πόκροβ, την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος, πρέσβης Νικόλαος Κρίκος, και ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Ρωσία, Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Στην επιστροφή για την Ελλάδα κι όταν το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Ουκρανία, οι υπάλληλοι του γραφείου του στο Κίεβο, ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα το στιγμιότυπο οθόνης του «flight radar» της ELB1961, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον Μπόρις Μουζενίδη, ενώ στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη οι πιλότοι σχηματίζοντας στον ουρανό το σύμβολο του άπειρου, πέταξαν συμβολικά πάνω από τα γραφεία της Ellinair, της Grekodom και της Mouzenidis Travel.

Διαβάστε ακόμη

Τιμή – στόχος τα 11 δολ. για την Performance Shipping της Οικογένειας Παληού

Νίκολας Νεγκροπόντε: Ο ανταγωνισμός είναι ο σύγχρονος βασιλιάς

Εγνατία: Συνεχίζεται ο διαγωνισμός απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής από την Ελλάκτωρ