Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από από τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους στα αεροπλάνα, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπαίνει και στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές», δήλωσε ο Άλαστερ Τζέιμς, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίων, σε ανακοίνωσή του. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των ταξιδιωτών, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι διασφαλίζει την ανωνυμία τους.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να ανέβουν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους θα συλλέγονται στη συνέχεια για τις ανάγκες της έρευνας, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του υπαλλήλου.

Θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για να μετρηθεί ξεχωριστά το βάρος.

«Ξέρουμε ότι το να ανεβαίνουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο Τζέιμς.

Σύμφωνα με το CNNtravel, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Ανάμεσα στους επιβάτες που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με απευθείας πτήση από το Όκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Παραμένει ο στόχος για 9.000 καταστήματα στην κινεζική αγορά από το 2025

Νέες εξαγορές χωρίς βιασύνη για την Ideal Holdings – «Άνοιγμα» σε Μ.Ανατολή, θυγατρική σε Μπαχρέιν (pics)

Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση – Ποσά και δικαιούχοι (παραδείγματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ