Την αποχώρησή του από τη θέση του CEO στο Νetflix ανακοίνωσε ο Ριντ Χέιστινγκς συνιδρυτής της εταιρείας πριν από 25 χρόνια. Θα παραμείνει στην θέση του προέδρου. Η αποχώρηση του Χέιστινγκς  φέρνει τον chief operating officer Γκρεγκ Πίτερς στη θέση του co-CEO, μαζί με τον Τεντ Σαράντος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος προγραμματισμού κατά τη διάρκεια της τεράστιας επενδυτικής περιόδου του Netflix και προήχθη το 2020 σε co-CEO μαζί με τον Χέιστινγκς.

Ο Χέιστινγκς, ο οποίος ίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία DVD-by-mail, ανέφερε σε ανάρτησή του «Τώρα είναι «η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσω τη διαδοχή μου. Το διοικητικό συμβούλιό μας συζητά τον σχεδιασμό της διαδοχής για πολλά χρόνια (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελιχθούν!). Είμαι τόσο περήφανος για τα πρώτα 25 χρόνια μας και τόσο ενθουσιασμένος για το επόμενο τέταρτο του αιώνα μας».

Μετά την είδηση, οι μετοχές του Netflix εκτινάχθηκαν πάνω από 6%  στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η αποχώρηση του Χέιστινγκς έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το Netflix που έχασε πάνω από το ένα τρίτο της αγοραίας αξίας του το περασμένο έτος, αφού αποκάλυψε ότι η ακμή της ανάπτυξής του είχε φτάσει στο τέλος της. Οι Σαράντος και Πίτερς θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τη δυναμική του Netflix σε μια πιο «στενή» εποχή για τη βιομηχανία του θεάματος.

Η Netflix ανακοίνωσε κέρδη αρκετά χαμηλότερα των προσδοκιών, έσοδα ακριβώς στα επίπεδα των προβλέψεων, αλλά ένα σημαντικότατο άλμα στον αριθμό συνδρομητών το δ’ τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανα μέτοχή στα 12 σεντς έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 45 σεντς, σύμφωνα με την Refinitiv.

Τα έσοδα τριμήνου έφτασαν τα 7,85 δισ. δολ. (όσα ακριβώς προέβλεπαν οι αναλυτές), αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 1,9%, ενώ ο καθαρός αριθμός των συνδρομητών σε παγκόσμια κλίμακα αυξήθηκε κατά 7,66 εκατομμύρια χρήστες, έναντι προβλέψεων για 4,57 εκατ. Η αύξηση συνδρομητών σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 4%.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν έτσι σε 55 εκατ. δολ., από 607 εκατ. δολ. ή 1,33 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι.

Διαβάστε ακόμη

Τα προάστια της Αθήνας με αύξηση πάνω από 20% σε τιμές πώλησης και ενοίκια (πίνακες)

«Λίφτινγκ» στη φορολογία των ενοικίων εξετάζει η κυβέρνηση

Το επόμενο sms του Καλογρίτσα, οι λογαριασμοί της Εύας, ο πολυπράγμων Φάις και ο τραπεζίτης με το 1 εκατ. ευρώ