Επιχειρήσεις

Αποχωρεί ο Χρήστος Καλογεράκης απ’ το τιμόνι της Public – Media Markt

  • Στέλιος Μορφίδης


Στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, που διοίκησε την εταιρεία, η PMM αναδείχθηκε #1 e-commerce retailer, ισχυροποίησε την omnichannel στρατηγική της και δημιούργησε το 1ο και μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα

Την πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Χρ. Καλογεράκη να αποχωρήσει έπειτα από έξι πετυχημένα χρόνια πορείας που συνδέθηκαν με το μετασχηματισμό της, γνωστοποίησε η PublicMedia Markt.

Σύμφωνα με την εταιρεία η απόφαση του κ. Καλογεράκη είναι προσωπική καθώς θέλει να αναζητήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Το πλάνο διαδοχής του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ο κ. Καλογεράκης αποχωρεί έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την ενοποίηση και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της Public-MediaMarkt (PMM) κι έχοντας θέσει ισχυρά θεμέλια τα οποία σε συνδυασμό με την έμπειρη Διοικητική της ομάδα,αποτελούν εχέγγυα για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της.

Στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, που διοίκησε την εταιρεία, η PMM αναδείχθηκε #1 e-commerce retailer, ισχυροποίησε την omnichannel στρατηγική της και δημιούργησε το 1ο και μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα. Παράλληλα, μετά τη συμφωνία με τη MediaMarkt, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο omnichannel retailer στη χώρα με τζίρο που ξεπερνά τα 460 εκατ.. ευρώ

«Είμαι πολύ περήφανος για την εταιρεία και για τους ανθρώπους της. Είμαι πεπεισμένος ότι το στρατηγικό μας πλάνο, η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και πάνω από όλα η δυναμική της ομάδας μας προδιαγράφει την επιτυχία της εταιρείας την επόμενη ημέρα. Εύχομαι στην PMM και τους ανθρώπους της ό,τι καλύτερο για το μέλλον», σημειώνει σε δήλωση του ο κ. Καλογεράκης.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Γιαννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia, δήλωσε «εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Καλογεράκη για την ουσιαστική προσφορά του στην εταιρεία. Η θητεία του συνδέθηκε με μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στη διαδρομή της Public και στην εξέλιξή της στη σημερινή PMM. Τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Δ.Σ. έχουμε τη βεβαιότητα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του ecommerce και του retail. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια

Τέλος ο Πρόεδρος Δ.Σ. της PMM, Piet Coelewij, ανέφερε: «Το διάστημα της συνεργασίας μας με τον Χρήστο Καλογεράκη ήταν σύντομο, ωστόσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σήμερα η PMM είναι ένας σύγχρονος, digital οργανισμός ικανός να ηγηθεί των εξελίξεων στον κλάδο του. Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Καλογεράκη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια».

Σημειωτέον ο κ. Χρήστος Καλογεράκης εργάζεται στον όμιλο Olympia τα τελευταία εννέα χρόνια.