Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου η Creta Farms καθώς το επενδυτικό σχήμα Impala, (επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Βιτζηλαίος) φέρεται να αποχωρεί κάτω από τις συνεχείς και αντίξοοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην εταιρεία.

Λίγες εβδομάδες μετά από ένα ορισμό επενδυτή –ο οποίος ποτέ δεν πήρε επίσημη μορφή- οι τράπεζες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς και κούρεμα προσέφεραν και ζημιώθηκαν εκ νέου προχωρώντας σε χρηματοδότηση της εταιρείας.

Και το ερώτημα πλέον είναι τι θα εξετάσει η Γενική συνέλευση των μετόχων στις 14 Ιανουαρίου: τον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου ή την αναζήτηση νέου επενδυτή; Σύμφωνα με άλλες πηγές, η εν λόγω γενική συνέλευση πρόκειται να αναβληθεί καθώς δεν υπάρχει απαρτία μετόχων.

Η αποχώρηση, λοιπόν, της Ιmpala, σύμφωνα με πηγές από τις τράπεζες είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος της Creta Farms διαπιστώθηκαν στην σημερινή συνάντηση των τραπεζών, της Ιmpala και του CRO της εταιρείας κ. Χουρδάκη.

Που πήγε η ενδιάμεση χρηματοδότηση ;

Η ρευστότητα της εταιρείας έχει κατέλθει περί τις 150 χιλ. ευρώ και η ενδιάμεση χρηματοδότηση που δόθηκε απο τις τράπεζες έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο επενδυτής βλέπει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την εταιρεία κι αυτό εκφράσθηκε στην σημερινή συνάντηση για την Creta Farms.